Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Tips για γραμμή εργασιών

Επειδή εγώ, άρα κατ’ επέκταση και το blog, είμαστε φίλοι της πρακτικότητας και της λειτουργικότητας, θα σας δείξω ένα κολπάκι…
Όταν ξοδεύεις  αρκετή ώρα μπροστά σε έναν υπολογιστή, έχεις την δυνατότητα να βρεις τρόπους μέσα στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς, έτσι ώστε να σε «βολεύει» καλύτερα και να είναι πιο πρακτικό. Εδώ θα σας δείξω να κάνετε μια αλλαγή στην γραμμή εργασιών των windows η οποία πιστεύω ότι θα σας αρέσει και πολλοί θα την προτιμήσετε. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι αρκετά λειτουργικό. Εδώ απλά να το τονίσω ότι γίνεται σε οποιαδήποτε έκδοση windows( Vista, Xp, 7)
Αυτό που θα κάνουμε είναι απλά να την κρύψουμε! Ο τρόπος είναι υπερβολικά απλός και φαινεται στα παρακάτω βήματα.

1)Πάμε το ποντίκι πάνω στην γραμμή εργασίας ( κάπου που να μην αντιστοιχεί σε κάτι( συντόμευση, ανοιχτό παράθυρο η κάτι τέτοιο) και πατάμε δεξί κλίκ

2)Πατάμε την επιλογή Properties σε περίπτωση προεπιλεγμένης Αγγλικής γλώσσας ή Ιδιότητες σε Ελληνικά. Εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο.
Σε περιπτωση XP:


(Επειδή φαινεται ελάχιστα διαφορετικό) σε περίπτωση Windows 7:

3) Όπως θα βλέπετε και στην οθόνη σας αλλά και στις φωτογραφίες που έχω πιο πάνω, η δεύτερη επιλογή λέει «Auto-hide the taskbar» (ελληνικά «Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών»). Κάντε κλικ στην επιλογή και μετά ΟΚ.
Είναι έτοιμο. Η γραμμή εργασιών εξαφανίστηκε! Έτσι θα φαινεται σε XP


Όχι τελείως όμως… Μην ανησυχείτε! Αν πάτε το ποντίκι σας προς τα κάτω εμφανίζεται πάλι, όπως την είχατε πριν. Αν απομακρίνετε πάλι το βελάκι, αυτή ξαναεξαφανίζεται!
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. Επίσης, να επισημάνω ότι αν έχετε κάποια ειδοποίηση(π.χ. σας μιλάει κάποιος στο MSN), η γραμμή εργασιών θα εμφανιστεί αυτόματα.
Αυτό βολεύει κυρίως αυτούς που έχουν μικρή οθόνη αλλά όχι μόνο. Και σε 22 ιντσών οθόνη, είναι μια χαρά….

Επίσης υπάρχει κάτι, το οποίο το διάβασα κάπου και ίσως μπορεί να φανεί βολικό σε κάποιους. Αυτό απευθύνεται σε άτομα που έχουν μεγάλη οθόνη( 22-24 ιντσών). Αυτές οι οθόνες συνήθως είναι wide, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείται μια τεράστια γραμμή εργασιών χωρίς νόημα. Αυτό, λοιπόν που μπορούν να κάνουν είναι να με πατημένο αριστερό κλικ στην μέση της γραμμής, να την τραβήξουν στα δεξιά, στη μέση περίπου της δεξιάς άκρης της οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο, η γραμμή μεταφέρεται στο πλάι. Θα δείχνει κάπως έτσι.

 

Αυτό ενδιαφέρει κυρίως άτομα που χρησιμοποιούν windows 7, γιατί σε αυτά δεν φαίνονται στην γραμμή εργασιών, πληροφορίες για το ανοιχτό παράθυρο, όπως στα άλλα λειτουργικά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου