Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Zeitgeist, the Movie

Σήμερα θα σας δείξω μια ταινία-ντοκιμαντερ την οποία οι περισσοτεροι την έχετε δει ή τουλάχιστον έχετε ακούσει για αυτή μια φορά. Αυτό είναι το Zeitgeist, the Movie (¨Εχει και συνεχεια που θα βάλω αμέσως μετά). Με αφορμή αυτή την ταινιά, έχουν δημιουργηθεί κινήματα για έναν ασφαλέστερο και ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Εδώ παρακάτω σας έχω μια εισαγωγή για την ταινία απο τον επίσημο ελληνικό κινημα Zeitgeist και πιο κάτω ολόκληρη την ταινία, αφού πρόκειται για μια ταινιά που είναι ελευθερή και δεν έγινε για εμπορικούς σκοπούς

"Ιούνιος 2007: Ενας κινηματογραφιστής από τη Βόρεια Καρολίνα, ο Πίτερ Τζόζεφ, ολοκληρώνει το σημαντικότερο προσωπικό εγχείρημά του. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο θέτει σε βάσιμη αμφισβήτηση θεσμούς και στερεότυπα της παγκόσμιας κοινωνίας.

Διαρθρωμένο σε τρία μέρη το Zeitgeist, the movie, όπως ονομάστηκε, αναζητεί τις βάσεις του χριστιανισμού και της οργανωμενης θρησκειας, μελετά γεγονότα όπως αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου και αναλύει το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και τους μηχανισμούς με τους οποίους «δημιουργεί» οικονομικές κρίσεις.

Το ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε στο «4th Artivist Film Festival» με το βραβείο «Artivist Spirit» και ο δημιουργός του το ανέβασε, με τη μορφή δωρεάν διάθεσης, στο Google video. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι παγκοσμίως το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα."

Μέρος 1ο



Μέρος 2ο



Μέρος 3ο



Το επίσημο site ειναι το http://www.zeitgeistmovie.com/ και το site του ελληνικού κινήματος είναι http://www.thezeitgeistmovement.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου