Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ρομπότ διδάσκουν μαθητές δημοτικού στη Νότια Κορέα

Οι ρομποτικοί δάσκαλοι έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος στα σχολεία της χώρας.

Οι μαθητές σε σχολεία του δημοτικού αντέδρασαν ιδιαίτερα θετικά στο νέο είδος δασκάλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας. Τα ρομπότ, που διδάσκουν το μάθημα των Αγγλικών στους μικρούς μαθητές, στάλθηκαν σε τρία σχολεία για διάρκεια οκτώ εβδομάδων, ενώ αντίστοιχα ρομπότ δάσκαλοι που διδάσκουν μαθηματικά, επιστήμες και τέχνη, χρησιμοποιήθηκαν σε δέκα ακόμη σχολεία για πέντε εβδομάδες.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα ρομπότ που διδάσκουν Αγγλικά βοήθησαν στη δημιουργία ενδιαφέροντος για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, ενώ αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση των μαθητών.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους ρομποτικούς δασκάλους, που θα δώσουν στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών περισσότερες ευκαιρίες μάθησης. «Τα μηχανήματα ενίσχυσαν τη δημιουργικότητα των μαθητών και είχαν ιδιαίτερα θετική επίδραση στη συνολική τους στάση», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Προς το παρόν, οι επιστήμονες που ασχολούνται με το πρόγραμμα θέτουν ως επόμενο βήμα τη βελτίωση των μεθόδων εκμάθησης και την εξάλειψη κάποιων προβλημάτων προτού σκεφτούν την επέκταση της χρήσης τους.

Πηγή Γαλλικό Πρακτορείο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου