Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η μεγαλύτερη φωτογραφία του γαλαξία!

Πριν λίγες μέρες είχα βάλει σε ένα άρθρο μια φωτογραφία 26 Gigapixels από τo Παρίσι. Μπορείτε να την βρείτε εδώ.  Εδώ θα σας δείξω επίσης μια φωτογραφία τεραστίων διαστάσεων. Με την μόνη προϋπόθεση ότι αυτή πρέπει να την κατεβάσετε για να την δείτε.

Η φωτογραφία με την βοήθεια δεδομένων από το τηλεσκόπιο Hubble και αναπαριστά τον γαλαξία μας. Για να σας δώσω μια ιδέα του πόσο μεγάλη είναι η φωτογραφία, μια τυπική φωτογραφία 5 Megapixels από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είναι περίπου 3 MB σε χωρητικότητα και η ανάλυση της είναι 2500 x 1900. H φωτογραφία στο παρακάτω site είναι 445 MB και ανάλυσης 15000 x 12000. Αυτό σημαίνει ότι όσο ζούμε και να κάνετε η φωτογραφία δεν χάνει την ποιότητα.  Το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι, εκτός από το να την κατεβάσετε, για να την ανοίξετε και να την επεξεργαστείτε, θα περιμένετε… Σε παλιότερο υπολογιστή η φωτογραφία μου άνοιξε μετά από περίπου 1 λεπτό! Η κατάσταση είναι καλύτερη σε ποιο πρόσφατο υπολογιστή, που ο χρόνος αναμονής πέφτει σε 10 δευτερόλεπτα περίπου, Ανάλογος είναι και ο χρόνος στο ζουμ. Μικρογραφία της φωτογραφίας βλέπετε παρακάτω.


Το link τη σελίδας για να την κατεβάσετε είναι εδώ. Επίσης σας δίνετε η δυνατότητα να την κατεβάσετε και σε μικρότερη ανάλυση αν δεν ψήνεστε για την μεγάλη. Τέλος, αν προηγηθείτε στο site. Θα βρείτε κι άλλες μικρές και μεγάλες φωτογραφίες με παρόμοιο θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου