Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Hawking: Οι εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά μην τους αγγίζετε

Ένας από τους κορυφαίους εν ζωή επιστήμονες υποστήριξε σε νέο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel που θα προβληθεί από την επόμενο μήνα ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν, όμως προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.

Όπως υποστηρίζει ο Hawking, σε ένα διάστημα με 100 δισ. Γαλαξίες, που ο καθένας τους περικλείει εκατοντάδες εκατομμύρια αστέρια και πλανήτες, είναι πολύ πιθανό η Γη να μην είναι η μόνη προνομιούχα που διαθέτει μορφές ζωής.

“Το μαθηματικό μυαλό μου, μού λέει ότι μόνο και μόνο οι αριθμοί που υπάρχουν στο διάστημα καθιστούν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής κάτι απολύτως λογικό”, υποστηρίζει ο Hawking και συνεχίζει: “Η πραγματική πρόκληση είναι να μάθουμε τι μορφή έχουν ακριβώς. Μπορεί να είναι για παράδειγμα απλώς μικρόβια, ή σκουλίκια”.

Σύμφωνα με τα λόγια του, δεν αποκλείεται η εξωγήινη ζωή να έχει εξελιχθεί και σε κάτι περισσότερο εξελιγμένο από τον άνθρωπο.

“Μπορεί να ζουν σε διαστημόπλοια, αφού πρώτα έχουν κάνει αφαίμαξη του δικού τους πλανήτη. Τέτοιοι εξωγήινοι μπορεί να είναι νομάδες, να ψάχνουν για την ιδανική τους αποικία, ή να μετοικίσουν σε όποιον πλανήτη μπορεί να φτάσουν”.

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι αν ποτέ μας επισκεφτούν οι εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από την “επίσκεψη” του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική.

“Και γνωρίζετε ότι αυτή η επίσκεψη δεν είχε και το καλύτερο αποτέλεσμα για τους αυτόχθονες Ινδιάνους...”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου