Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

20 Ανατροπές που άφησαν ιστορία

Μεγάλες ανατροπές σε ταινίες που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό και μας έκαναν να μιλάμε γι' αυτές. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το άρθρο περιέχει στοιχεία για το τέλος της κάθε ταινίας

Ένα παιδί που βλέπει νεκρούς, ένας αποτυχημένος ντετέκτιβ, ένα πρωτότυπο κλαμπ και μια οικογένεια που δεν της αρέσουν οι επισκέπτες. Κι όμως όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που ακολουθεί. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν φαίνεται όπως είναι στις ταινίες που θα σας παρουσιάσουμε. Είκοσι φιλμ που στην κορύφωση τους μας άφησαν άφωνους. Η σειρά δεν είναι τυχαία...



20. Star Wars Episode V: Empire Strikes back

Η μάχη κατά του κακού στο διάστημα συνεχίζεται και οι επαναστάτες Πριγκίπισσα Λία, Χαν Σόλο μαζί με τα ανδροειδή R2-D2 και C-3P0 εγκαταλείπουν την βάση στο Χοθ και εγκαθίστανται στο Millenium Falcon. Σύντομα όμως πιάνονται από τον Νταρθ Βέιντερ. Ο Λουκ Σκαιγουόκερ όμως μαζί με τον Κενόμπι λαμβάνει εκπαίδευση απ' τον Γιόντα για να μπορεί να αντιμετωπίσει τον Νταρθ Βέιντερ.

Twist: Ο Σκαιγουόκερ και η Πριγκίπισσα Λία είναι αδέρφια και ο Νταρθ Βέιντερ ο πατέρας τους!




19. Unbreakable

Ένας μανιώδης συλλέκτης κόμικ (Σάμουελ Τζάκσον) με χρόνιο πρόβλημα υγείας οδηγεί τον φύλακα, Ντέιβιντ Ντιούν (Μπρους Γουίλις) στο να κατανοήσει ποιος πραγματικά είναι. Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι βγήκε ζωντανός από μια σύγκρουση τρένων μόνο τυχαίο δεν είναι, όπως βέβαια και πολλά άλλα πράγματα στην ταινία.

Twist: Τελικά ο συλλέκτης κόμικ είναι και ο κακός του φιλμ




18. The Village

Το σκηνικό μας ταξιδεύει σε ένα χωριό του 19ου αιώνα. Οι κάτοικοι τρομοκρατούνται από τέρατα που παραφυλάνε στο δάσος. Κανείς δεν μπορεί να περάσει κάποια όρια και αν το κάνει τότε τα τέρατα επισκέπτονται το μικρό χωριό. Ένας τραυματισμός όμως οδηγεί σε σπάσιμο των κανόνων αλλά και μεγάλες αποκαλύψεις.

Twist: Η ιστορία τελικά εξελίσσεται στις μέρες μας και το χωριό είναι σε ένα δάσος που φυλάσσεται. Τα τέρατα είναι οι διοικούντες του χωριού που με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την επαφή με τον πολιτισμό.




17. Seven

Σε μια πόλη που δε σταματά να βρέχει ποτέ, ξεκινά μια σειρά εγκλημάτων που βασίζονται στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Ο δολοφόνος φαίνεται να έχει σχεδιάσει με αριστοτεχνικό τρόπο τα εγκλήματά του αλλά δύο ντετέκτιβ τον πλησιάζουν επικίνδυνα και τα σχέδια του αλλάζουν. Ενώ υπολείπονται δύο εγκλήματα για να... καλύψουν και τα επτά αμαρτήματα ο δολοφόνος αποφασίζει να παραδοθεί έχοντας όμως κάποιους όρους.




Twist: Το γεγονός ότι Τζον Ντο (Κέβιν Σπέισι) παραδόθηκε οδήγησε στα δύο τελευταία αμαρτήματα, καθώς παρουσιάζοντας μπροστά στον αστυνομικό Μπραντ Πιτ το κεφάλι της γυναίκας του, τον «ανάγκασε» ουσιαστικά να τον σκοτώσει. Έτσι τιμώρησε τον δικό του φθόνο και την οργή του Μπραντ Πιτ.




16. The Game

Ο Νίκολας φαν Όρτον (Μάικλ Ντάγκλας) βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι εγκλωβισμένος σε ένα κτήριο και όλα πάνε στραβά. Στο τέλος πραγματικά πρέπει να πάρει δραματικές αποφάσεις.

Twist: Όλο το σκηνικό είναι ένα παιχνίδι που έχει στήσει ο αδελφός του Νίκολας και είναι δώρο για τα γενέθλια του. Αντί να σκοτωθεί όταν πέφτει από το κτήριο βρίσκεται πάνω σε αερόσακους.




15. Planet of the Apes

Ένα διαστημόπλοιο φτάνει σε έναν μακρινό πλανήτη. Όταν τα μέλη του πληρώματος κατεβαίνουν για να εξερευνήσουν τον πλανήτη,ανακαλύπτουν ότι μοιάζει σε πολλά με τα δικά μας μέρη. Γρήγορα καταλαβαίνουν ότι το κυρίαρχο είδος στον πλανήτη αυτό είναι οι πίθηκοι που είναι εξαιρετικά έξυπνοι αλλά όχι και τόσο φιλικοί. Έτσι, θα πρέπει τώρα να τα βγάλουν πέρα μαζί τους...

Twist: Ο πλανήτης που φτάνει το διαστημόπλοιο είναι Γη αλλά μετά από εκατοντάδες χρόνια, όταν η Γη έχει καταστραφεί από έναν πόλεμο και την εξουσία έχουν αναλάβει οι πίθηκοι. Ουσιαστικά οι αστροναύτες κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και όχι στο χώρο.




14. Primal Fear

Ένας πολύ φοβισμένος και κακοποιημένος νέος, ο Άαρον (Έντουαρτ Νόρτον) κατηγορείται για τη σαδιστική δολοφονία ενός ιερέα. Ο μεγαλοδικηγόρος Ρίτσαρντ Γκιρ τον αναλαμβάνει, αν και η υπόθεση είναι πολύ δύσκολη καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν τον νεαρό ως ένοχο. Καθώς όμως οι ανακρίσεις προχωρούν, κάποιος Ρόι φαίνεται να ήταν παρών στη σκηνή του εγκλήματος.

Twist: Ο Ρόι είναι ο Άαρον που μόνο χαζός δεν είναι αλλά τα έχει σχεδιάσει όλα! Ο Έντουαρτ Νόρτον στην πρώτη του εμφάνιση που τον έκανε ευρέως γνωστό και μας άφησε με ανοιχτό το στόμα.




13. Crying Game

Ο Φέργκους, ένα μέλος του IRA βρίσκει την κοπέλα ενός βρετανού κρατούμενου του IRA με τον οποίο είχαν αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις και ο οποίος τώρα έχει δολοφονηθεί. Όταν βλέπει την Ντιλ την ερωτεύεται και αποφασίζει να μείνει κοντά της. Αυτή όμως δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν του Φέργκους και την συμμετοχή του στη δολοφονία του αγοριού της...

Twist: Το θέμα εδώ δεν είναι το παρελθόν του Φέργκους αλλά της Ντιλ η οποία αποδεικνύεται τελικά άντρας!




12. Jacob's Ladder

Ο βετεράνος του Βιετνάμ Τζέικομπ Σίνγκερ (Τιμ Ρόμπινς) αρχίζει να έχει οράματα με διαβόλους και να βλέπει συνεχώς το νεκρό γιο του. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει είναι ότι γι' αυτό ευθύνονται όσα βίωσε στον πόλεμο, τα οποία τον έκαναν να τρελαθεί ελαφρώς! Ίσως τελικά να μην είναι απλώς τρελός...

Twist: Ο Τζέικομ στην πραγματικότητα πέθανε στο Βιετνάμ και όσα βλέπουμε στην ταινία είναι η ζωή που περνάει μπροστά από τα μάτια του πριν πεθάνει.




11. Psycho

Ένα ζευγάρι κλεφτών προσπαθεί να πιάσει την καλή και φεύγει με ένα μεγάλο ποσό. Στο δρόμο μένουν σε ένα μοτέλ, το οποίο έχει ένα ήσυχος νεαρός, ο Νόρμαν ο οποίος όμως φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του που τον χειραγωγεί. Τα πράγματα σιγά σιγά μέσα στο μοτέλ αρχίζουν να ξεφεύγουν.

Twist: Η μητέρα που χειραγωγεί το παιδί της είναι τελικά ο ίδιος ο Νόρμαν όταν βρίσκεται υπό την επήρεια των ναρκωτικών.




10. 12 Monkeys

Η συμμορία των Δώδεκα Πιθήκων πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για ένας θανατηφόρο ιό που κοντεύει να εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Μόνη ελπίδα ο Τζέιμς Κόουλ (Μπρους Γουίλις), που έρχεται από το μέλλον για να βρει ένα τρόπο να σταματήσει την συμμορία και την διάδοση του ιού.

Twist: Τελικά αποδεικνύεται ότι η Συμμορία των 12 Πιθήκων είναι μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων που κατά τη τύχη την ημέρα που κάποιος άσχετος απελευθέρωσε τον ιό, ελευθέρωσαν κι αυτοί κάποια ζώα από έναν ζωολογικό κήπο.




9. Memento

Ένας άνθρωπος (Γκάι Πιρς) που έχει χάσει την προσωρινή του μνήμη εξαιτίας ενός ατυχήματος (θυμάται μόνο πράγματα πριν το ατύχημα) προσπαθεί να βρει αυτόν που σκότωσε την γυναίκα του. Για να μην ξεχάσει όσα στοιχεία μαθαίνει βγάζει φωτογραφίες, κρατά σημειώσεις και τα κάνει τατουάζ στο σώμα του.

Twist: Η ταινία που πηγαίνει από το τέλος στην αρχή, μας δείχνει ότι τελικά ο δολοφόνος είναι ο ίδιος ο Πιρς. Μόνο που όταν του αποκαλύπτουν μετά από λίγο λόγω της ασθένειάς του θα το ξεχάσει και θα αρχίσει από την αρχή...




8. Oldboy

Μετά από 15 χρόνια φυλακισμένος και αφού πέρασε τα πάνδεινα ο Ντάε-Σου ελευθερώνεται χωρίς να ξέρει γιατί και ποιος του στερούσε την ελευθερία. Ξέρει μόνο ότι η γυναίκα του έχει πεθάνει και ότι η κόρη του είναι άφαντη. Συναντά τη Μι-Ντο σε ένα μπαρ, την ερωτεύεται και μαζί ξεκινούν μια αναζήτηση για το τι πραγματικά συνέβη. Αυτή η σχέση όμως δεν θα βγει σε καλό.

Twist: Η Μι-Ντο είναι η κόρη του Ντάε-Σου και το μαθαίνει μόνο αφού έχουν ήδη κάνει έρωτα.




7. Nueve Reinas (Εννέα Βασίλισσες) - 2000

Ο Μάρκο είναι άνθρωπος της πιάτσας και βρίσκει τον χαζούλη και άσχετο από μεγάλα κόλπα, Χουάν για να κλέψουν κάποια πολύτιμα γραμματόσημα, τις «Εννέα Βασίλισσες». Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο και ο Μάρκο φαίνεται να βγαίνει κερδισμένος. Μέχρι που....

Twist: Τελείως αναπάντεχα στο τέλος βλέπουμε ότι ο Χουάν είναι ο μεγάλος εγκέφαλος που έχει οργανώσει τα πάντα από την αρχή και έκανε τον Μάρκο να πέσει πάνω του για να του φάει ό, τι είχε και δεν είχε. Πραγματικά τον λυπάσαι στο τέλος τον Μάρκο!




6. Fight Club

Η μόνη διέξοδος από τη άκρως μονότονη και βαρετή ζωή ενός τριαντάχρονου, του Αφηγητή(Έντουαρντ Νόρτον), φαίνεται ότι τελικά είναι το ξύλο! Έτσι, αφού μπλέκει με έναν διεστραμμένο κατασκευαστή σαπουνιών, τον Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ) τα κάνει στη ζωή του όλα ρημαδιό και δημιουργούν μαζί ένα club για να πλακώνονται στο ξύλο άτομα που δεν έχουν που να ξεδώσουν!

Τwist: Ο μονότονος Αφηγητής είναι στην πραγματικότητα ο Τάιλερ Ντέρντεν, αν και ούτε ο ίδιος το έχει καταλάβει!




5. Έκτη Αίσθηση

Η κλασική ατάκα του μικρού Κόουλ στην ταινία, «I see dead people»(Βλέπω νεκρούς ανθρώπους) ακόμα μας στοιχειώνει καμιά φορά τα βράδια. Σε αυτή την...ιδιομορφία του παιδιού, βοηθός του έρχεται ο παιδοψυχολόγος Μάλκομ Κρόου (Μπρους Γουίλις) ο οποίος είναι η μόνη του ελπίδα.

Twist: Ο Μπρους Γουίλς δεν είναι πια «πολύ σκληρός για να πεθάνει», καθώς ο Μάλκομ Κρόου είναι στην πραγματικότητα και ο ίδιος νεκρός απ' την αρχή αν και δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος και γι' αυτό μπορεί να τον δει το παιδί (μόνο αυτό αν το προσέξετε!)




4. Saw Ι

Ένας διεστραμμένος δολοφόνος βάζει στα θύματα του έναν γρίφο για να γλιτώσουν τον θάνατο. Κάποιοι τα καταφέρνουν κάποιοι όχι. Στο μεγάλο του κόλπο κλείνει δύο άντρες σε μια τουαλέτα και τους οδηγεί στα άκρα για να σωθούν. Ακόμα όμως και όταν θα ξεπεράσουν τα όρια η σωτηρία δεν είναι βέβαιο ότι θα έρθει.

Twist: Ο δολοφόνος είναι ξαπλωμένος σα νεκρός σε όλη την διάρκεια της ταινίας ανάμεσα σε δυο «μελλοθάνατους» και παρακολουθεί από την καλύτερη θέση τον σαδισμό του!




3. Angel Heart

Ο Χάρι Έιντζελ(Μίκι Ρουρκ) προσλαμβάνεται από έναν περίεργο τύπο(Ρόμπερτ Ντε Νίρο) για να βρει τον αποτυχημένο και ξεχασμένο τραγουδιστή, Τζονι Φέιβοριτ. Το αίμα ρέει άφθονο αλλά κανένα ίχνος του Φέιβοριτ... Όσο πιο κοντά του φτάνει ο Έιντζελ τόσο μοιάζει αυτός να απομακρύνεται από τον εαυτό του.

Twist: Ο Χάρι Έιντζελ είναι ο Τζόνι Φέιβοριτ που έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο (ο περίεργος άντρας...)




2. Usual Suspects

Ένας μύθος τρομάζει την πόλη. Ο Κάιζερ Σόζε είναι το απόλυτο αφεντικό του εγκλήματος. Κανείς δεν τον έχει δει αλλά όλοι ξέρουν για αυτόν. Κάποιες δολοφονίες οδηγούν και πάλι στον Σόζε και ένα ανάπηρος δυσλεκτικός φαίνεται πως μπορεί να δώσει κάποιες απαντήσεις. Όλα αυτά ενώ όσοι έχουν εμπλακεί με την υπόθεση βγαίνουν από τη μέση.

Twist: Ο Κιντ είναι ο Κάιζερ Σόζε και δεν είναι καθόλου χαζός όπως δείχνει...




1. The Others

Η Νικόλ Κίντμαν ζει με τα δυο της παιδιά της σε ένα σπίτι απ' όπου πουθενά δεν μπαίνει φως καθώς τα παιδιά της είναι φωτοφοβικά. Κάποια στιγμή περίεργοι θόρυβοι αρχίζουν να ακούγονται και όλοι τους πιστεύουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν φαντάσματα. Είναι όμως αποφασισμένοι να μην φύγουν από το σπίτι τους.

Twist: Στην πραγματικότητα η Νικόλ Κίντμαν και τα παιδιά της είναι φαντάσματα καθώς τα έχει πνίξει και οι ήχοι προέρχονται από τους νέους ενοίκους που τελικά τρομοκρατούνται και φεύγουν.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου