Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εξόριστοι από τη Γη το 2300

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που όπως εκτιμάται θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, αναμένεται να καταστήσει το 2300 πολλά μέρη της Γης τόσο θερμά ώστε δεν θα είναι εφικτό να διαβιώσουν σε αυτά άνθρωποι.

Θα μπορούσε να ξεκινήσει να συμβαίνει με την παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας κατά επτά βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας υπό αμφισβήτηση την ανθρώπινη διαβίωση σε ορισμένα σημεία του πλανήτη”, σημειώνεται σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο καθηγητής Steven Sherwood επισήμανε πως δεν υπάρχει πιθανότητα αύξησης της θερμοκρασίας κατά 7 βαθμούς Κελσίου αυτό τον αιώνα, τονίζοντας ωστόσο  πως με τη συνέχιση της καύσης ορυκτών καυσίμων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθεί το πρόβλημα το 2300.

Ακατοίκητος ο μισός κόσμος το 2300
Σύμφωνα με ρεαλιστικά σενάρια, ενδέχεται έως το 2300 να είμαστε αντιμέτωποι με αυξήσεις της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερους”, σημείωσε ο Tony McMichael, καθηγητής Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου.
Σημείωσε μάλιστα πως εάν συμβεί αυτό, ανησυχίες όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι περιστασιακοί καύσωνες και οι δασικές πυρκαγιές θα καταστούν χλωμές απέναντι στη μεγάλη απειλή να καταστεί μη κατοικήσιμος ο μισός πλανήτης εξαιτίας της θερμότητας.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου