Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Υπερμαραθώνιος" στο Γουίμπλεντον. 10 ώρες και συνεχίζεται...

Ο τελικός του Γουίμπλεντον το 2008 ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ λογίζεται ως ο μεγαλύτερος αγώνας όλων των εποχών. Τώρα έχει και ανταγωνισμό! Ο Αμερικάνος γίγαντας Τζον Ίσνερ και ο όχι ιδιαίτερα γνωστός, ο Νικολά Μαχού από τη Γαλλία, δύο παίκτες που πιθανότατα δεν θα παίξουν ποτέ τους σε τελικό Grand Slam τουρνουά, πρωταγωνίστησαν στον μεγαλύτερο, σε ΟΛΑ του, αγώνα στην ιστορία του τένις.

Η διάρκεια του ματς για τον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον θα ξεπεράσει τις δέκα ώρες! Ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία του τένις. Λέμε θα ξεπεράσει γιατί ο αγώνας διακόπηκε με τους δύο παίκτες να είναι ισόπαλοι 59-59 στο πέμπτο σετ (σ.σ. το Γουίμπλεντον δεν έχει υιοθετήσει το τάι μπρέικ). To σκορ με πρώτο τον Μαχού βρίσκεται στο 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 59-59.

Το παιχνίδι σταμάτησε γιατί νύχτωσε δηλαδή θα ολοκληρωθεί μετά από 48 ώρες, καθώς είχε ξεκινήσει την Τρίτη (22/6) και διακόπηκε πάλι λόγω σκοταδιού και ενώ οι δύο παίκτες ήταν ισόπαλοι 2-2 σετ.

Πρώτη φορά στην ιστορία ένας αγώνας τένις θα ολοκληρωθεί σε τρεις ημέρες. Έχουν ήδη παιχθεί 165 γκέιμ, τα περισσότερα στην ιστορία του σπορ, ενώ ο Ίσνερ έχει 98 άσους και ο Μαχού 95! Απίστευτα πράγματα.

Τυχεροί όλοι όσοι βρέθηκαν στο "Κορτ Νο18", ένα από τα χειρότερα κορτ στο "All England Club" και είδαν την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια τους. Τί κι αν έπαιζε την ίδια ώρα ο Φέντερερ στο κεντρικό γήπεδο; Ο Φέντερερ νίκησε, μίλησε στους δημοσιογράφους, έκανε μπάνιο και πήγε να φάει. Οι πρωταγωνιστές του "Κορτ Νο18" έμειναν εκεί.

Ούτε αυτοί περίμεναν ότι το πέμπτο και καθοριστικό σετ θα κρατούσε τόσο μα τόσο πολύ. Να φανταστείτε ότι ο Ίσνερ επρόκειτο να παίξει και διπλό αργότερα!

Φυσικά το επικό αυτό ματς δεν έμεινε... ασχολίαστο από τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται στο ίδιο τουρνουά και ακολουθούσαν την εξέλιξη του ματε στα αποδυτήρια. Το Twitter πήρε φωτιά με τον Άντι Ρόντικ, να αναρωτιέται "σοβαρά τώρα. Δεν θέλει κανείς να πάει στην τουαλέτα; Mιλάω και για τους διαιτητές!".

Η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα νοιάστηκε για τον διαιτητή "τον λυπάμαι. Λογικά αισθάνεται χειρότερα από όλους γιατί δεν επιτρέπεται να φάει ή να σηκωθεί (σ.σ. να ξεμουδιάσει). Είναι μια κόλαση για αυτόν".

Μέχρι να εμφανιστεί το δίδυμο Ίσνερ-Μαχού, το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε διάρκεια αγώνα στην ιστορία του σπορ μοιράζονταν ο "μάγος" Φαμπρίς Σαντόρο με τον επίσης Γάλλο Αρνό Κλεμάν. Ο Σαντόρο νίκησε 6-4, 6-3, 6-7 (5-7), 3-6, 16-14 τον φίλο του το 2004 στο Ρολάν Γκαρός. Τι κι αν χρειάστηκε έξι ώρες και 33 λεπτά. Το αποτέλεσμα μετράει.

Το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του Γουίμπλεντον ήταν (μέχρι πρότινος) μία αναμέτρηση στα προημιτελικά του διπλού το 2006. Οι Καναδοί Μαρκ Νόουλς και Ντάνιελ Νέστορ νίκησαν 5-7, 6-3, 6-7 (5-7), 6-3, 23-21 τον Αυστραλό Τοντ Πέρι και τον Σουηδό Σίμον Άσπελιν. Ο αγώνας διήρκεσε έξι ώρες και επτά λεπτά. Αυτό το ματς ισοφάρισε το ρεκόρ για τα περισσότερα γκέιμ, 87 τον αριθμό, από την καθιέρωση του τάι μπρέικ.

O απών Ίβο Κάρλοβιτς είχει σημειώσει 78 άσους στη νίκη του πέρυσι επί του Ράντεκ Στέπανεκ πάλι στο Γουίμπλεντον. Φυσικά το ρεκόρ του καταρρίφθηκε από τους δύο σταρ του τουρνουά.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου