Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ρεκόρ.. αυπνίας!!!

Ένας 42χρονος Βρετανός κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ αγρύπνιας μένοντας άυπνος σε ένα μπαρ για 11 ολόκληρα ημερόνυχτα.Ο Τόνι Ράιτ, κάτοικος του Πενζάνς της Κορνουάλης, κατάφερε να σπάσει το Ρεκόρ Guinness τπου έθεσε στις ΗΠΑ το 1964 ο Ράντι Γκάρνερ, μένοντας ξύπνιος για 264 ώρες (επίσης 11 ημέρες).

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness αργότερα απέσειρε την κατηγορία της στέρησης ύπνου λόγω ανησυχιών για την υγεία των υποψήφιων ρέκορντμαν.Ο Ράιτ αντιστάθηκε στην υπνηλία πίνοντας τσάι, παίζοντας μπιλιάρδο και γράφοντας στο ημερολόγιό του, αναφέρει την Παρασκευή το BBC.Το δυσκολότερο απ'όλα,δήλωνε ο ίδιος, ήταν να παραμείνει συνεχώς σε ένα μέρος -το μπαρ Studio της Πενζάνς- για να μην κατηγορηθεί ότι κοιμόταν αλλού κρυφά. Μια διαδικτυακή κάμερα και τηλεόραση κλειστού κυκλώματος τον παρακολουθούσαν όλο το 24ωρο.

Η προσπάθειά του, πάντως, δεν έμεινε χωρίς παρενέργειες. Ανά διαστήματα η ομιλία του γινόταν ακατάληπτη, έβλεπε κουκκίδες να χορεύουν στην οθόνη του, και τα χρώματα του φαίνονταν αφύσικα έντονα.Ο Ράιτ τρεφόταν μόνο με ωμά τρόφιμα -φρούτα σαλάτες, σπόρους και ξηρούς καρπούς- μια «δίαιτα της Λίθινης Εποχής» που επιτρέπει σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου να ξεκουράζονται ενώ άλλες λειτουργούν σε κατάσταση εγρήγορσης.

Ο ισχυρισμός αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους επιστήμονες.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου