Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Και η Google σε ρυθμούς Μουντιάλ!

Οι περισσότερες χώρες του πλανήτη ζουν αυτές τις ημέρες στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, του γνωστού σε όλους Μουντιάλ. Αν και προέρχεται από μια χώρα με μειωμένο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο, η Google γνωρίζει ότι το Μουντιάλ έχει ένα τεράστιο κοινό, το οποίο ουδείς μπορεί να αγνοήσει. Έτσι, έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης.

Αν αναζητήσει κάποιος στο Google τον όρο world cup θα δει στην κορυφή των αποτελεσμάτων τη σύνοψη των επερχόμενων αγώνων. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι σειρές, η σελίδα ανέφερε τους δύο πρώτους αγώνες (Ν.Αφρική-Μεξικό και Ουρουγουάη-Γαλλία), καθώς και τις ομάδες που απαρτίζουν κάθε όμιλο. Το πρώτο πραγματικό αποτέλεσμα με link προορισμού είναι φυσικά η σελίδα της FIFA, η οποία διοργανώνει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός. Ενδιαφέρον έχει επίσης το κάτω μέρος της σελίδας αναζήτησης. Στη θέση του γνωστού Goooooooooogle υπάρχει τώρα το πιο ταιριαστό Gooooooooooal.

Ο όρος Μουντιάλ καθιερώθηκε το 1986. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξήχθη εκείνη τη χρονιά στο Μεξικό, ενώ τα δύο προηγούμενα ήταν αυτά της Ισπανίας (1982) και της Αργεντινής (1978). Το γεγονός ότι διεξήχθη τρεις διαδοχικές φορές σε ισπανόφωνη χώρα ήταν αρκετό για να καθιερωθεί ο όρος Μουντιάλ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου