Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Έκανε την εκκλησία... Οράνιε!

Ένας ιερέας στην Ολλανδία έκανε λειτουργία στην εκκλησία της ενορίας του αποκλειστικά για να προσευχηθεί ο κόσμος για τη νίκη των Οράνιε επί της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να καθαιρεθεί από το αξίωμα του!

Ο αιδεσιμότατος Πολ Βλάαρ, ντύθηκε στα πορτοκαλί και στόλισε ολόκληρη την εκκλησία της ενορίας του στο ίδιο χρώμα παραμονές του τελικού του Μουντιάλ, καλώντας του πιστούς να προσευχηθούν για την κατάκτηση του κυπέλλου!

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του και γέμισε ασφυκτικά την εκκλησία του χωριού Όμπνταμ βόρεια του Άμστερνταμ.

Κάποια στιγμή μάλιστα, ο καθολικός ιερέας στάθηκε στη μία άκρη του διαδρόμου της εκκλησίας με ένα πιστό στην άλλη άκρη να παίρνει την Τζαμπουλάνι και να σουτάρει προς το μέρος του!

Ο Πολ Βλάαρ με στυλ που θα ζήλευε και ο... Στεκέλενμπουργκ μπλόκαρε την μπάλα και αποθεώθηκε από το πλήθος (δείτε το απίστευτο στιγμιότυπο στο 0:32 του βίντεο).

Ο επίσκοπος όμως της περιοχής Χάαρλεμ Γιόσεφ δεν ενθουσιάστηκε από τον ιδέα του ιερέα, λέγοντας ότι δεν σεβάστηκε την ιερότητα της Θείας Λειτουργίας. Ο Γιόσεφ συμπλήρωσε πως η πράξη του προκάλεσε οργή στην Ολλανδία και όχι μόνο, γι' αυτό ο Βλάαρ θα πρέπει να εισέλθει σε μια περίοδο περισυλλογής.

Τελικά είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα: "Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος" ο ποδοσφαιρόφιλος καθολικός ιερέας καθώς όχι μόνο ο Θεός και ο... Ινιέστα δεν άκουσαν τις προσευχές του, αλλά έχασε και το αξίωμά του!

Δείτε τον παπά... Στεκέλενμπουργκ εν δράσει!



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου