Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Δημοπρατείται η οδοντοστοιχία του Τσόρτσιλ

Σε δημοπρασία θα βγει η χρυσή οδοντοστοιχία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, η οποία είχε σχεδιαστεί για να καλύπτει το ψεύδισμά του.

Όπως ανέφερε ο οίκος  Keys Auctioneers που θα διεξάγει τη δημοπρασία, η αξίας της χρυσής οδοντοστοιχίας κυμαίνει στις 5.000 λίρες και πρόκειται να πουληθεί από το  γιο του οδοντοτεχνίτη που την κατασκεύασε.

Άλλες δύο οδοντοστοιχίες είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός, με την πρώτη να βρίσκεται στο  μουσείο του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργικής της Βρετανίας ενώ η δεύτερη θάφτηκε το 1965.

"Ο Τσόρτσιλ ζούσε με το φόβο ότι θα χάσει τα ψεύτικα δόντια του και άρα τον χαρακτηριστικό τρόπο ομιλίας του και γι' αυτό επέμενε πάντα να έχει εφεδρικές οδοντοστοιχίες", αναφέρουν τα  έγγραφα του κολεγίου χειρουργικής.

Πριν λίγο καιρό είχαν δημοπρατηθεί τα πούρα του έναντι 4.500 λιρών ενώ η οδοντοστοιχία θα είναι το τελευταίο αντικείμενο του Τσόρτσιλ που θα βγει στο “σφυρί”.

Για τους ενδιαφερόμενους, η δημοπρασία έχει οριστεί για τις 29 Ιουλίου στον οίκο Keys Auctioneers που βρίσκεται στην περιοχή Νόργουιτς της Αγγλίας.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου