Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αιρετικές Μεγαλοφυΐες

Ειδικά παλιότερα, αλλά και τώρα , εκτός από θέματα επιστημονικά, (φυσικής, αστρονομίας, τεχνολογίας κτλ) μου αρέσει να διαβάζω και θέματα, «μεταφυσικά», παράδοξα, ανεξήγητα φαινόμενα κτλ. Όποιος διαβάζει τέτοια θέματα, σίγουρα θα ξέρει ή θα έχει ακούσει μια φορά τουλάχιστον τις εκδόσεις Άγνωστο. Εκτός από τις στάνταρ εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών που έχουν (Strange, Ζενίθ κτλ), αρκετά συχνά βγάζουν και ειδικές εκδόσεις που είναι ένα περιοδικό με ένα συγκεκριμένο συνήθως θέμα. Μια από αυτές τις εκδόσεις που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι οι Αιρετικές Μεγαλοφυΐες


Η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει να κάνει με κάποια ανεξήγητα φαινόμενα ή δεν έχει κάποιο συνωμοσιολογικό περιεχόμενο. Όπως μπορεί να φανταστεί κάποιος από τον τίτλο της έκδοσης, έχει να κάνει με κάποιες έντονες προσωπικότητες. Στην ουσία είναι μικρές βιογραφίες μεγάλων εφευρετών, επιστημόνων, φιλοσόφων κτλ κυρίως των 2 τελευταίων αιώνων. Για να σας δώσω μια εικόνα των ονομάτων που περιέχονται μεσα σε αυτό το περιοδικό, συμπεριελαμβάνονται οι: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, Φιλιπ Ντικ, Καρλ Σάγκαν, Νίκος Καζαντζάκης, Νίκολα Τέσλα, Λεοναρντο Ντα Βίντσι,  Καρλ Γιούνγκ, Νοστράδαμος και πολλοί άλλοι.

Το περιοδικό είναι σχετικά πυκνογραμμένο και είναι σαν ένα βιβλίο. Δεν είναι καθόλου βαρετό μιας και περιλαμβάνει πολλές προσωπικότητες και είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο. Εγώ προσωπικά «το κατάπια» σε 2 μέρες. Πιστεύω ότι αξίζει να ψάξετε να το βρείτε μιας και μαθαίνεις πολλά πράγματα και το κόστος είναι σαν ένα απλό περιοδικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου