Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το μεγαλύτερο αγγούρι του κόσμου!

Μία Βρετανίδα συνταξιούχος μπορεί να είναι η επόμενη “τυχερή”, που με το κατόρθωμά της θα καταλάβει τη δική της θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Το κατόρθωμά της ποιο είναι ; Ότι καλλιέργησε το μεγαλύτερο.. αγγούρι στον κόσμο.

Σύμφωνα με την Telegraph, ούτε λίγο ούτε πολύ, το αγγούρι της Clare Pearce έχει μήκος 47 ιντσών σε ευθεία γραμμή, ενώ υπολογίζεται ότι, εάν η καμπύλη του, συμπεριλαμβανόταν στο μέτρημα, θα ήταν κατά 4 ίντσες μακρύτερο.
Σημειώνεται ότι το ρεκόρ για τη συγκεκριμένη κατηγορία – μιας και υπάρχει ήδη ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο αγγούρι του κόσμου, το οποίο “ευελπιστεί” να καταρρίψει η συμπαθέστατη κα Pearce κατέχει ο Frank Dimmock, το αγγούρι του οποίου έφτασε τις 41,25 ίντσες.
Η 78χρονη κάλεσε εκπροσώπους από τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, για να εξετάσουν το λαχανικό της και να κρίνουν, κατά πόσο θα μπορούσε να αποτελέσει νέο ρεκόρ.
“Κάποιες στιγμές μου φαινόταν σαν να μεγάλωνε μπροστά στα μάτια μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω.
Δεν είχα καλλιεργήσει αγγούρια στο παρελθόν και δεν ήξερα πολλά γι' αυτά. Η κόρη μου επικοινώνησε με τα ρεκόρ Guinness, από όπου μας είπαν, πως χρειαζόμαστε φυτοκόμο, για να το εκτιμήσει. Κι εμείς δε γνωρίζαμε κάποιον”, είπε η ίδια.
Η κα Pearce φύτεψε το αγγούρι της στο πίσω μέρος του σπιτιού της το Μάιο και αυτό συνέχισε να μεγαλώνει μέχρι και τον Αύγουστο, οπότε και έπεσε από το φυτό.
Τότε, άλλαξε και το χρώμα του, έγινε κίτρινο και άρχισε να σαπίζει, με αποτέλεσμα η οικογένεια, να χρειαστεί να το κόψει σε μικρότερα κομμάτια και να το μοιράσει.
Με τι μπορεί να ασχοληθεί ένας άνθρωπος όταν πάρει σύνταξη...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου