Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ποια έκανε το πρώτο λιφτινγκ στην ιστορία;

Η Νεφερτίτι αποτελεί το συνώνυμο της ομορφιάς εδώ και 3.300 χρόνια καθώς γύρω από το όνομά της έχει πλασθεί ο μύθος του αψεγάδιαστου προσώπου. Στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο όμορφη όσο πιστεύαμε!

Μία Βρετανίδα ιστορικός, η Μπέτανι Χιουζ και την ομάδα της, υποστηρίζει ότι η διάσημη προτομή της βασίλισσας της Αιγύπτου, που την παρουσιάζει με ίσια και λεπτή μύτη, ψηλά ζυγωματικά και "γατίσια" μάτια, είχε υποστεί ένα είδος αρχαίου λίφτινγκ από τον γλύπτη των ανακτόρων έτσι ώστε να αναδειχθεί σε πρότυπο καλλονής.
Η επιστημονική ομάδα έκανε στην προτομή αξονική τομογραφία με ακτίνες Χ και ανακάλυψε ένα δεύτερο εσωτερικό μοντέλο από ασβεστόλιθο, με κυρτή μύτη και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν πρότυπο. Πάνω σε αυτό όπως φαίνεται δούλεψε ο γλύπτης και σαν πλαστικός χειρουργός διόρθωσε τις ατέλειες!
"Το άγαλμα είναι όμορφο αλλά όχι τόσο όσο το γνωστό μας. Δείχνει ότι η μύτη της Νεφερτίτης ήταν κυρτή και ότι η βασίλισσα είχε ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Είναι ένα αληθινό πορτρέτο μιας αληθινής γυναίκας" είπε η ιστορικός στην εκπομπή της στην τηλεόραση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου