Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο επτάψυχος Ίβαν!

Από θαύμα έζησε ένα βρέφος το οποίοι κόλλησε τον ιό της μηνιγγίτιδας με αποτέλεσμα να πάθει   επτά καρδιακές προσβολές.
Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Βρετανού Ίβαν Κάλει, ενός υγιέστατου μωρού το οποίο τάραξε τους δικούς του την νύχτα που κόλλησε τον ιό.
Οι δυο του γονείς η 20χρονη Σαντέ και ο 24χρονος Φίλιπ τρόμαξαν βλέποντας το πρώτο τους παιδάκι να βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου διασωληνωμένο να χαροπαλεύει.
Οι γιατροί δεν τους έδιναν πολλές ελπίδες. Θεωρούσαν ότι ο μικρός Ιάν θα πέθαινε καθώς ήταν ήδη αργά και ο ιός είχε προσβάλει τη καρδούλα του μικρού.
Όταν ο Ιαν προσβλήθηκε από τον ιό ήταν μόλις 10 μηνών. Ξαφνικά μέσα στη νύχτα τα κλάματά του ξύπνησαν τους γονείς του. Τρομαγμένοι αποφάσισαν να μεταφέρουν το παιδί τους στο νοσοκομείο του  Sheffield Children (παιδιατρική κλινική της πόλης Σέφιλντ), καθώς είχε ανεβάσει πυρετό και έτρεμε.
Αρχικά η Σαντέ παρατήρησε ότι ο μικρός είχε κάποιες κοκκινίλες τις οποίες έδειξε στους γιατρούς. Αυτοί θεώρησαν ότι το βρέφος είχε προσληφθεί από ανεμοβλογιά, παιδική ασθένεια που ταλαιπωρεί τα βρέφη.
Σε αυτό το σημείο δεν ξέραμε τι να σκεφτούμε. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Οι γιατροί δεν μας εξηγούσαν τι είχε το παιδί μας» λέει η Σαντέ.
"Ήρθαν οι γιατροί μετά από λίγη ώρα και μας είπαν ότι ο Ίαν ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και ίσως πέθαινε την ίδια νύχτα" αναφέρει η 20χρονη μητέρα του παιδιού.
"Ο Ίαν όμως δεν το έβαζε κάτω, αγωνίστηκε και κέρδισε τη μάχη με το θάνατο παρά τις 7 καρδιακές προσβολές που υπέστη μέσα σε 8 ώρες. Οι γιατροί μας είπαν ότι τον έχασαν για 12 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας από τις 7 καρδιακές προσβολές, αλλά ήταν δυνατός και άντεξε" λέει η μητέρα του.
Τις επόμενες επτά μέρες ο Ίαν έμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος.
"Ήταν το καλύτερο συναίσθημα για μας όταν είδαμε το παιδί μας να αναρρώνει και να ξεπερνά την μηνιγγίτιδα" λέει η Σαντέ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου