Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Βρέθηκε σκελετός γιγάντιου προϊστορικού πτηνού

Άλλο ένα πτηνό γίγαντας. Το εικονιζόμενο βρέθηκε στη Μογγολία.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα απομεινάρια ενός προϊστορικού πτηνού του οποίου ο σκελετός είναι βάρους 30 κιλών και το μήκος των φτερών του είναι περισσότερα από πέντε μέτρα.

Ανήκει στην οικογένεια ‘Chilensis Pelagornis’ και ο σκελετός βρέθηκε, στη Χιλή, σε σχεδόν άριστη κατάσταση.

Ο παλαιοντολόγος, Gerald Meyer, από το αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, δήλωσε ότι ‘εξέλιξη του πτηνού αυτού, είναι πρωτόγνωρη στη μέχρι τώρα Φυσική Ιστορία».

Προϊστορική απεικόνιση γιγάντιου πτηνού σε σπηλιά.

Εκτός από το τεράστιο μέγεθος του σώματος του το εντυπωσιακό είναι το οξύ ράμφος του και τα αιχμηρά άκρα των ποδιών του, ως νύχια, αλλά ομοιάζουν περισσότερο με κοφτερά δόντια. Αυτό δηλώνει, σύμφωνα με τον Meyer ότι το γιγάντιο πτηνό ήταν αρπακτικό και σαρκοβόρο.

Σύμφωνα με την επιστήμη της Παλαιοντολογίας, οι πρώτοι άνθρωποι που κατοικούσαν στην περιοχή του σύγχρονου Μαρόκου, είχαν γνώση της ύπαρξης των πτηνών αυτών, αφού εικονίζονται σε παραστάσεις σπηλαίων της περιοχής.

Το περίεργο είναι ότι το είδος του πτηνού αυτού εξαφανίστηκε περίπου πριν δύο εκατομμύρια χρόνια .

Πηγή

3 σχόλια:

agaphte h eikona einai apo ta sxedia tis NASKA PERU KAI OXI SPHLIA , MHN PARAPLHROFOREIS PARAKALO

Αγαπητέ, δεν έχω καμία διάθεση να παραπληροφορήσω. Το αντίθετο. Όμως το αρθρο το βρήκα αυτούσιο σε κάποια αλλη ιστοσελίδα. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις να ελέγξω κάτι τετοιο. Παρόλα αυτά, θα δεχόμουν οποιαδήποτε διόρθωση -οπως και τωρα την δέχομαι και σε ευχαριστώ- αλλά όχι οτι έχω πρόθεση να παραπληροφορήσω.

Εντάξει ,φυσικά και εγώ είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω για την ενημέρωση(όσον δυνατόν πιο υπεύθυνη) ,συνέχισε...

Δημοσίευση σχολίου