Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ενα καλώδιο οπτικοποιεί την κατανάλωση ρεύματος

Με τη βοήθεια οπτικών ινών, το Ρower Αware Cord έχει τη δυνατότητα να οπτικοποιεί τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας των ηλεκτρικών συσκευών.

Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα με τους επινοητές του γαλάζιου καλωδίου, οι καταναλωτές μπορούν βλέποντας την ταχύτητα της οπτικής ροής και της έντασης του φωτός να καταλαβαίνουν εύκολα και γρήγορα ποιες συσκευές είναι περισσότερο και ποιες λιγότερο οικονομικές ως προς την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτούν για τη λειτουργία τους.

Για παράδειγμα, η φαινομενικά «ανώδυνη» αύξηση της έντασης του ήχου ενός στερεοφωνικού συστήματος σύμφωνα με το Ρower Αware Cord είναι τελικά ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μαζί με την ένταση αυξάνεται και η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Στόχος των σχεδιαστών είναι η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, ώστε να αποδεσμεύουν ξεχασμένες συσκευέςόπως π.χ. την τηλεόραση ή τον φορτιστή του κινητού τηλεφώνου- από τις πρίζες, οι οποίες συνεχίζουν να τραβούν ενέργεια παραφουσκώνοντας παράλληλα τον λογαριασμό του ρεύματος.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου