Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η επιστήμη ενός πόμολου


Οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, και αρκετοί (όσους δεν έχει αγγίξει ακόμη η κρίση) θα έρθουν στη "δύσκολη" θέση της επιλογής ενός πρωτότυπου δώρου. "Βιβλίου πήρα πέρσι", "Παιχνίδια για το playstation έχει άπειρα", "Πάλι με κρασί και γλυκά θα πάω;", "Φοράει άραγε αρώματα;", "Θα του κάνει αυτό το μπλουζάκι;", είναι μερικές σκέψεις που έρχονται πρώτες στο μυαλό. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την επιλογή δώρου επιστήμη και την ζωή μας δύσκολη. Πάντα υπάρχουν πρωτότυπα δώρα που δεν τα έχουμε καν σκεφτεί. Λίγο ψάξιμο θέλει μόνο.

Ποιος θα πίστευε ότι ένα πόμολο θα γινόταν αντικείμενο μελέτης, αλλά και ένα "υπέρ-πρωτότυπο" gadget. Και που γίνονται όλα αυτά; Μα φυσικά στο Τόκιο.

Ο αρχιτέκτονας Hideyuki Nakayama της "Design Tide Tokyo" σε συνεργασία με την UNION (εταιρία παρασκευής πόμολων) δημιούργησαν ένα πόμολο με μορφή γυάλινης σφαίρας. Όποιος πλησιάζει τον πόμολο, παρατηρεί μέσα στη γυάλινη σφαίρα έναν "εικονικο" μικρόκοσμο. Στην πραγματικότητα όμως ο μικρόκοσμος αυτός δεν είναι καθόλου εικονικός, αλλά μια αντανάκλαση του δωματίου πίσω από την πόρτα.

Αν και στην αρχή ακούγεται λίγο "φρικιαστικό", αρκετοί είναι αυτοί που ύστερα από δεύτερη σκέψη θα θυσίαζαν λίγη από την ιδιωτικότητά τους για να αποκτήσουν αυτό το "έξυπνο" gadgetακι..

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου