Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!!!


Τον Ιούνιο του 1969, στις ΗΠΑ οι μηχανικοί εκτροπής της ροής του ποταμού Νιαγάρα σταμάτησαν την πτώση του νερού στους καταρράκτες από την αμερικανική πλευρά των πτώσεων για αρκετούς μήνες. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν σε ένα παλιό γκαράζ μετά από 41 χρόνια δείχνουν την διαδικασία εκτροπής καθώς και πως είναι οι τεράστιοι καταρράκτες χωρίς να πέφτουν τα εκατομμύρια τόνων νερού. Το σχέδιό τους ήταν να απομακρύνουν ένα μεγάλο ποσοστό χαλαρών πετρωμάτων από τη βάση του καταρράκτη, μια ιδέα η οποία τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω τεράστιου κόστους τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Κατά τις εργασίες, και αφού μελέτησαν την κοίτη του ποταμού διόρθωσαν και ενίσχυσαν μηχανικά  την κοίτη για να καθυστερήσει τη σταδιακή διάβρωση. Η ομάδα, που αποτελείται από το σώμα μηχανικού του Στρατού των ΗΠΑ, ανατίναξαν το φράγμα που είχε τοποθετηθεί  προσωρινά τον Νοέμβριο του 1969 και έξι εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού για άλλη μια φορά ξεχύθηκε προς τους καταρράκτες.
Τώρα, μετά από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, μια σειρά από φωτογραφίες και ένα video δείχνουν την απόκοσμη ηρεμία στους καταρράκτες του Νιαγάρα .





Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου