Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αστρική Προβολή: 12 Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η αστρική προβολή; Μαγική ικανότητα που έχουν κάποια εξελιγμένα άτομα ή κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει; Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα ; Υπάρχουν κίνδυνοι; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει;

Η αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλούς απ΄ αυτούς που ασχολούνται με τις ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου και τις ψυχικές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα... υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αστρικά ταξίδια που εκφράζεται με βιβλία, άρθρα, ειδικά σεμινάρια και ομάδες που εξασκούνται στο να κατακτήσουν την τεχνική της συνειδητής προβολής.

Το θέμα είναι τεράστιο και ο αρχάριος μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο διαφορετικών απόψεων και μεθόδων που υπόσχονται χωρίς πολύ κόπο την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο, θα απαντήσουμε στις 12 πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται συνήθως για την αστρική προβολή.


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τι σημαίνει αστρική προβολή;

Αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ΄ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα απ΄ αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εν τούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μια και όλες σχετίζονται με την δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πότε συμβαίνει η αστρική προβολή;

Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με την θέληση μας, συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Που βρίσκεται αυτός ο αστρικός κόσμος;

Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και ο φυσικός, υλικός κόσμος. Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Δεν πηγαίνουμε πουθενά, απλώς έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Βλέπουμε περισσότερο την ενεργειακή φύση των ανθρώπων και των αντικειμένων. Το αστρικό σώμα λειτουργεί στον αστρικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο, αν και πιο διευρυμένα, που το φυσικό σώμα λειτουργεί στον υλικό κόσμο.


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Υπάρχουν πράγματα ή οντότητες στον αστρικό κόσμο που δεν υπάρχουν στον φυσικό;

Οι πνευματικές και οι εσωτερικές παραδόσεις ως επί στο πλείστον αποδέχονται την ύπαρξη οντοτήτων στον αστρικό κόσμο, και μάλιστα μιλούν για αλληλεπιδράσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι οντότητες με τους ανθρώπους. Γι΄ αυτό συνιστούν πάντα το άτομο να φτιάχνει μια ασπίδα προστασίας, για να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή έκφραση, με πίστη, προσευχή και οραματισμό λευκού φωτός. Γενικά ο αστρικός κόσμος, αν και είναι γεμάτος από αστρικούς κατοίκους, θεωρείται μάλλον πιο ασφαλής από τον υλικό κόσμο.


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Υπάρχει κίνδυνος να μην επιστρέψω στο σώμα μου;

Όχι. Το αστρικό σώμα συνδέεται πάντα με το φυσικό διαμέσου της ασημένιας χορδής μέσω της οποίας επιστρέφουμε πάντα πίσω. Στην πραγματικότητα, μία από τις δυσκολίες της αστρικής προβολής είναι ότι επιστρέφουμε πολύ εύκολα πίσω. Το δύσκολο μέρος είναι να παραμείνουμε στον αστρικό κόσμο. Στην μοναδική περίπτωση όπου δεν γυρίζουμε πίσω είναι όταν σπάσει η ασημένια χορδή, και αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο όταν πεθαίνουμε.



ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν τα καταφέρνω. Κάποιος μου είπε ότι μόνο ιδιαίτερα άτομα που έχουν μια καρμική προδιάθεση μπορούν να ταξιδέψουν συνειδητά στο αστρικό πεδίο. Είναι αλήθεια;

Όχι. Το να ταξιδεύει κανείς στο αστρικό είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που την μοιραζόμαστε όλοι. Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό, αλλά απλά δεν είχατε συνείδηση και δεν έχει καταγραφεί μέσα σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προβάλλει συνειδητά τον εαυτό του μετά από συνεχή εξάσκηση. Μπορεί να μην τα καταφέρατε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους. Ίσως γιατί δεν εξασκηθήκατε αρκετά και τα παρατήσατε επειδή απογοητευτήκατε ή υπάρχουν άλλες αιτίες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας.


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Όταν προβάλλεσαι μπορείς ακόμα να βλέπεις πράγματα του υλικού κόσμου;

Όταν προβάλλεται το άτομο στον αστρικό κόσμο δεν βλέπει πραγματική φυσική ύλη, αλλά το αστρικό μέρος του τι υπάρχει φυσικό κόσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό υπάρχει και στο αστρικό και το αντιλαμβάνεσαι ανάλογα. Κάποιος που ξεκινάει να μάθει τις τεχνικές, στην αρχή έχει δυσκολία να αναγνωρίζει μέρη και αντικείμενα, όσο περισσότερο εξοικειώνεται όμως με τον αστρικό κόσμο τόσο πιο εύκολα αναγνωρίζει την μορφή που έχουν εκεί αυτά που γνωρίζει στο φυσικό κόσμο.


ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τι μπορεί να δυσκολέψει την αστρική προβολή;

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, για παράδειγμα, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και την συνείδηση, που χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγής, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι. Επίσης το αλκοόλ και τα ναρκωτικά όχι μόνο δυσκολεύουν αλλά, μια και ουσιαστικά καταστρέφουν το αστρικό σώμα, τελικά εξαφανίζουν τελείως κάθε δυνατότητα για συνειδητή αστρική προβολή


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Είναι τα όνειρα ένα είδος αστρικής προβολής;

Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό σε κάποιο όνειρο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε όνειρο είναι και μια αστρική προβολή. Αυτές οι ψυχικές εμπειρίες που βιώνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας και τα ονομάζουμε όνειρα, δεν ανήκουν όλες στις ίδιες κατηγορίες. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, διαφορετικής ποιότητας και λειτουργίας όπως ψυχολογικά όνειρα, όνειρα που συνδέονται με καθημερινά συμβάντα, διαισθητικά και προγνωστικά όνειρα κ.α. Τα όνειρα που αποτελούν και αστρική προβολή συνήθως έχουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, μια μορφή επίγνωσης ότι είστε στο αστρικό και μένουν πιο εύκολα στην μνήμη καθώς αφήνουν μια ζωηρή εντύπωση.


ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Είναι το αστρικό ταξίδι ίδιο με το συνειδητό όνειρο;

Και τα δύο έχουν να κάνουν με το να έχεις συνείδηση ότι βρίσκεσαι στον αστρικό κόσμο. Το συνειδητό όνειρο όμως προϋποθέτει ότι ήδη κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξαφνικά αποκτάς επίγνωση του αστρικού σου σώματος, ξέρεις δηλαδή ότι ονειρεύεσαι. Αντίθετα η αστρική προβολή μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να κοιμηθεί το άτομο. Οι περισσότερες παραδόσεις και συστήματα για την αστρική προβολή πάντως συμφωνούν ότι η άσκηση στο συνειδητό ονείρεμα διευκολύνει και την αστρική προβολή, καθώς και το αντίστροφο.


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τι μπορώ να κάνει κάποιος στον αστρικό κόσμο;

Στην αρχή ένα άτομο μαθαίνει να προβάλλει συνειδητά το αστρικό του σώμα και η προσπάθεια του είναι να παραμείνει εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με το περιβάλλον του αστρικού πεδίου, μαθαίνει σταδιακά να κινείται και να αναγνωρίζει τα αντικείμενα και τα μέρη, έτσι όπως φαίνονται εκεί.

Οι περισσότερες εσωτερικές παραδόσεις όμως μιλούν και για άλλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον προχωρημένο ταξιδευτή. Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί συγκεκριμένα μέρη, που μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το φυσικό του σώμα, και να δει τι συμβαίνει εκεί την συγκεκριμένη στιγμή. Οι προχωρημένοι μπορούν επιδράσουν μάλιστα με τα αστρικά σώματα άλλων ανθρώπων, να συναντήσουν πνευματικούς δασκάλους ή και να θεραπεύσουν.


ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την αστρική προβολή; Τι λέει γενικά η επιστήμη;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, για την δυνατότητα της συνείδησης να υπάρξει ανεξάρτητα από το φυσικό σώμα. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αναφέρουν αυτές τις εμπειρίες, με πιο εντυπωσιακές ανάμεσά τους να προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν είχαν σχέση με τέτοια θέματα, όμως από τυχαία περιστατικά όπως ένα ατύχημα, έχουν περιγράψει λεπτομέρειες για αυτά που συνέβαιναν όταν αυτοί βρίσκονταν αναίσθητοι στο χειρουργικό τραπέζι ή κάπου αλλού.

Υπάρχουν όμως πολλές ερμηνείες για αυτά τα περιστατικά και μάλλον είμαστε μακριά ακόμα για επιστημονική θεωρία που να καλύπτει απόλυτα και αυτή την πλευρά των ψυχικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Το πρόβλημα είναι ότι η αστρική προβολή, όπως η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, τα όνειρα ή η διαίσθηση, είναι ουσιαστικά μια εσωτερική εμπειρία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επαλήθευσης από τον ανεξάρτητο παρατηρητή- επιστήμονα.

Άγγελος Βιαννίτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου