Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Omg και lol στο λεξικό της Οξφόρδης!

Εκατομμύρια νέοι στο ίντερνετ, επικοινωνούν με ένα δικό τους κώδικα συντομογραφιών και αρκτικόλεξων, σε τέτοιο βαθμό που τα "ευφυολογήματα" τους, κέρδισαν επάξια μια θέση στο πιο φημισμένο λεξικό του κόσμου, το Oxford English Dictionary!

Η νέα “γλώσσα”, έχει αποδοκιμαστεί έντονα από ανθρώπους των γραμμάτων, αλλά η ευρεία χρήση της δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί.

Το λεξικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ενέταξε στην τελευταία αναθεώρηση της διαδικτυακής του έκδοσης, 900 νέες λέξεις και σημασίες, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τον κόσμο του Ίντερνετ.

Τα νέα λήμματα του λεξικού

Το αρκτικόλεξο “OMG”, εκ του επιφωνήματος “Oh my God!” (Ω! Θεέ μου!), είναι ένα από τα δεκάδες νέα λήμματα που περιέρχονται στην αναθεώρηση του Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, το έγκυρο λεξικό συμπεριέλαβε τα λήμματα “LOL”, εκ του “Laughing out loud” (Γελώ δυνατά), “IMHO”, εκ του “In my humble opinion” (Κατά την ταπεινή μου γνώμη), “BFF”, εκ του “Best friends forever” (Καλύτεροι φίλοι για πάντα) και “FYI” εκ του “For your information” (Αν θες να ξέρεις).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλά από τα νέα λήμματα, στην πραγματικότητα, προέρχονται από πολύ παλιά.

Για παράδειγμα, η πρώτη επιβεβαιωμένη χρήση του “OMG” έγινε σε επιστολή που συντάχθηκε το 1917!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου