Τρίτη 19 Απριλίου 2011

10 χρόνια φυλακή σε μητέρα που έπαιζε στο Facebook ενώ ο γιος της πέθαινε

Η 34χρονη Shannon Johnson από το Colorado των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχη για το φόνο εξ αμελείας του μικρού της γιου. Η Johnson έπαιζε παιχνίδια στο Facebook και άφησε τον 13 μηνών γιο της σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό.

Το να αφήνεις, βέβαια, ένα μωρό 13 μηνών σε μια μπανιέρα με νερό μπορεί να έχει τραγική κατάληξη και δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το κακό δεν άργησε να γίνει. Η Johnson είπε στο δικαστήριο ότι άφησε τον μικρό Joseph μόνο για 10 λεπτά κι αυτό γιατί ήταν ένα "ανεξάρτητο παιδί και του άρεσε να μένει μόνο του". Ο άτυχος Joseph, πάντως, πάθαινε συχνά κρίσεις και έπρεπε να παρακολουθείται συνεχώς. Η μητέρα, όμως, προτίμησε να παίζει Cafe World στο Facebook όσο ο μικρός ήταν στην μπανιέρα.

Ο δικαστής επέβαλε στη Johnson τη μέγιστη δυνατή ποινή, θέλοντας έτσι να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την εγκληματική αμέλεια που επιδεικνύουν κάποιοι γονείς. Φυσικά, το περιστατικό αυτό δε θα πρέπει να είναι αφορμή για να δαιμονοποιηθεί το Facebook, αλλά θα ήταν ευχής έργον αν λειτουργούσε αφυπνιστικά. Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι (μεταξύ αυτών και γονείς μικρών παιδιών) ασχολούνται μανιωδώς με το Facebook, σε βάρος του "πραγματικού" κόσμου. Μάλιστα, το γνωστό Urban Dictionary περιλαμβάνει τους όρους Facebook Forgotten (όταν ένας γονιός ξεχνάει να πάρει το παιδί του από το σχολείο επειδή είναι στο Facebook) και Facebook Orphan (ένα παιδί που παραμελείται από τους γονείς του για χάρη του Facebook).

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου