Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γεωγλυφικά της Νάσκα: εξωγήινοι ή κάτι άλλο;

Ποιοι δημιούργησαν αυτό το τεράστιο έργο (τα περίφημα γεωγλυφικά της Νάσκα): οι εξωγήινοι; Ή συνέβει κάτι άλλο; Ας δούμε λοιπόν...

Στην νοτιοανατολική Αμερική, κοντά στο Περού έγιναν γνωστά το 1920, μία ομάδα από σχέδια στην άμμο, που καλύπτουν 3.900 τετρ. χλμ.


γεωγλυφικά της Νάσκα


Αυτά τα σχέδια είναι τα λεγόμενα Γεωγλυφικά της Νάσκα.

εξωγήινοιΤο αξιοπερίεργο είναι ότι τα σχέδια αυτά διακρίνονται μόνο μέσω αεροπλάνου καθώς είναι τεράστια και παριστάνουν διάφορες μορφές από το ζωικό βασίλειο όπως αράχνες, πουλιά κτλ.

Φανταστείτε λοιπόν ποιά ήταν η πρώτη εξήγηση που δόθηκε...

Σωστά μαντέψατε: Εξωγήινοι!

Αυτοί οι κακομοίρηδες η εξωγήινοι ευθύνονται για δεκάδες μυστήρια συμπεριλαμβανομένου του Τριγώνου τον Βερμούδων και του Στόουνχετζ (που θα αναλυθούν σε άλλο άρθρο).

Βέβαια η ερμηνεία που δόθηκε ήταν εν μέρει λογική καθώς πως ήταν δυνατόν να σχεδιάσει κάποιος τεράστια σύμβολα από ψηλά δίχως να διαθέτει αεροπλάνο ή κάποιο τέτοιο μέσο τέλος πάντων;

Αυτή είναι η μόνιμη μανία του ανθρώπου να μεγαλοποιεί τα πράγματα ξεχνώντας τι είναι ικανός να δημιουργήσει ο ίδιος.

Η αλήθεια για τα Γεωγλυφικά της Νάσκα

γεωγλυφικά NascaΤα σχέδια αυτά λοιπόν, δημιουργήθηκαν από ανθρώπινο χέρι όπως το Στόουνχετζ στην Αγγλία, τα αγάλματα στο νησί του Πάσχα και άλλα πολλά.

Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι τα σχέδια είναι προϊόν ανθρώπου, καλό θα είναι να εξηγήσουμε και τον λόγο.

Μία θεωρία ήταν ότι δημιουργήθηκαν για τους θεούς, οι οποίοι θα ήταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να τα διακρίνουν από εκεί ψηλά.

Η θεωρία αυτή είναι εν μέρη σωστή αλλά καλύτερη ερμηνεία είναι ότι τα σχέδια δημιουργήθηκαν για να έχουν οι κάτοικοι σ'εκείνη την περιοχή την εύνοια των θεών.

Επίσης, η περιοχή της Νάσκα υποφέρει κατα κανόνα από λειψυδρία.

Οι κάτοικοι της γνωρίζοντας το (και έχοντας κορακιάσει :p) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα φιλόδοξο έργο για το οποίο θα χρειαζόντουσαν την εύνοια των θεών.

Η σχέση της Λατινικής Αμερικής με τους Θεούς είναι γνωστή. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί Ινκας θυσίαζαν τα παιδιά τους σε εκείνους

λειψυδρίαΣκοπός λοιπόν, ήταν να δημιουργηθούν αυτοσχέδιες λιμνούλες.

Το νερό της βροχής εγκλωβιζόταν στα σχίσματα και έτσι κατάφερναν οι Νασκα να το μαζέψουν και να έχουν νερό!

Έτσι κατάφερναν και αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της λειψυδρίας και είχαν και την εύνοια των θεών!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου