Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Αισθητήρας «διαβάζει» τις φλέβες


Εναν μικροσκοπικό αισθητήρα ικανό να σκανάρει τις φλέβες της παλάμης από απόσταση δημιούργησαν οι ειδικοί του ιαπωνικού κολοσσού Fujitsu με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν ως «κλειδί» εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Το προηγμένο σύστημα ασφαλείας λειτουργεί σχεδόν όπως και οι βιομετρικοί αναγνώστες που διαβάζουν τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Το μικροσκοπικό μηχάνημα, με μέγεθος μικρότερο από κουτί σπίρτων και με τη βοήθεια μιας κάμερας υψηλής ταχύτητας, αντιδρά αστραπιαία λαμβάνοντας 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο κάθε φορά που κάποιος περνά το χέρι του πάνω από την επιφάνειά της. Στη συνέχεια αναλύει το υλικό, επιλέγει την καλύτερη λήψη και προχωρεί στην αυτόματη ταυτοποίηση των νέων στοιχείων με εκείνα του αποθηκευμένου χρήστη. Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να περάσει το χέρι του πάνω από τη συσκευή. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ίδια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, ο αισθητήρας ανάγνωσης φλεβών χάρη στις λιλιπούτειες διαστάσεις του (29 χιλιοστά φάρδος, 29 χιλιοστά πλάτος και 11,2 χιλιοστά ύψος) θα μπορούσε να σημάνει μια νέα εποχή γύρω από την ασφάλεια μικρών προσωπικών συσκευών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου