Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τοίχος για... χάδια

Μια φουτουριστική τεχνολογία που θα μεταμορφώνει την επιφάνεια του τοίχου σε έναν γιγαντιαίο πίνακα ελέγχου ανέπτυξε η Microsoft. Η πρωτοποριακή πατέντα, πέρα από τη ρύθμιση βιντεοπαιχνιδιών, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια πληθώρα οικιακών συσκευών.

Με τη βοήθεια ενός αισθητήρα που φοριέται στο χέρι σαν βραχιόλι ή στον λαιμό σαν μενταγιόν ο χρήστης μπορεί να παρεμβαίνει στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των διαφόρων συσκευών. Το σύστημα καταγράφει τις κινήσεις του _ π.χ., αν αγγίζει τον τοίχο με φορά προς τα επάνω ή προς τα κάτω _ και τις μεταφράζει σε λειτουργικές ρυθμίσεις. Ετσι μπορεί με μια κίνηση να ανάψει ή να σβήσει το φως, να ρυθμίσει την αυτόνομη θέρμανση, να αλλάξει κανάλι κτλ.
Η νέα τεχνολογία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του συνεδρίου CHI 2011 (Conference on Human Factors in Computing Systems) στο Βανκούβερ, στον Καναδά. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής ερευνητή Ντέσνι Ταν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα γενιά συσκευών ο χειρισμός των οποίων θα πραγματοποιείται μέσω μιας κοινής επιφάνειας αφής.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου