Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Google: Έρχεται το σπίτι του μέλλοντος

Android @ Home όπως το ονόμασαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας


Θέλετε να σβήσετε τα φώτα του καθιστικού; Χρησιμοποιείστε το κινητό σας. Αυτό άλλωστε έκανε και η ίδια η Google στην επίδειξη που πραγματοποίησε από τις εγκαταστάσεις του συνεδρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Η Google ανέπτυξε ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί για την επικοινωνία κάθε είδους οικιακής συσκευής, από μία λάμπα μέχρι το πλυντήριο πιάτων.

Αναφορά επίσης έγινε και για μία νέα συσκευή, το Tungsten που ουσιαστικά πρόκειται για τη συσκευή που θα είναι υπεύθυνη για όλες τις υπόλοιπες.

Ο παρουσιαστής της επίδειξης έφερε ως παράδειγμα ένα ξυπνητήρι το οποίο θα ανάβει αργά-αργά τα φώτα στο υπνοδωμάτιο ενώ αυξάνει την ένταση στην μουσική που εσείς έχετε επιλέξει. Σκεφτείτε ο κήπος σας να είναι ένα “παιχνίδι Farmville στον πραγματικό κόσμο”, ο οποίος θα χάνεται αν δεν κάνετε καλή δουλειά.

Το Android @ Home είναι παρόμοιο με το AirPlay της Apple, μόνο που στη περίπτωση της Apple υπάρχει δυνατότητα μόνο για ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής ενώ η συγκεκριμένη κίνηση της Google είναι ένα βήμα παραπέρα για την συγκεκριμένη τεχνολογία. Όλοι πλέον περιμένουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Apple αρχές Ιουνίου για να δουν αν θα προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση με την Google.

Το νέο λογισμικό της Google δεν είναι άμεσα διαθέσιμα όμως η εταιρία ευελπιστεί ότι θα γίνει πραγματικότητα για όλους τους χρήστες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου