Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο οργασμός "σβήνει" ένα μέρος του εγκεφάλου

Ολλανδοί ερευνητές ξετύλιξαν τα μυστικά πίσω από το γυναικείο οργασμό.

 Ανακάλυψαν ότι ο γυναικείος οργασμός οδηγεί σε μεταβολή της συνείδησης, ένα εύρημα που θα μπορούσε να βοηθήσει να βρεθεί τρόπος θεραπείας για τις γυναίκες που δεν μπορούν να φθάσουν στην κορύφωση.

Κατά την εξέταση, από τις απεικονίσεις του εγκεφάλου των γυναικών που ελήφθησαν όταν έφτασαν σε οργασμό, ο επικεφαλής ερευνητής Janniko Georgiadis του Πανεπιστημίου του Groningen και η ομάδα του,  διαπίστωσαν ότι ένα μέρος του εγκεφάλου που ονομάζεται πρωμετωπιαίος φλοιός (orbitofrontal cortex - OFC), στην πραγματικότητα «σβήνει» εκείνη τη στιγμή.

ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο OFC μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τον «σεξουαλικό έλεγχο».

"Δεν νομίζω ότι ο οργασμός σβήνει τη συνείδηση​​, αλλά την αλλάζει. Όταν ρωτάτε τους ανθρώπους πώς αντιλαμβάνονται τον οργασμό τους, περιγράφουν μια αίσθηση απώλειας του ελέγχου", δήλωσε στο New Scientist.

"Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η αλλαγμένη κατάσταση είναι αναγκαία για την επίτευξη μεγαλύτερης ευχαρίστησης ή είναι απλά κάποια παρενέργεια", πρόσθεσε.

Για να γίνουν οι σαρώσεις και να ληφθούν οι απεικονίσεις, οι ερευνητές δένουν τις γυναίκες σε ένα μαγνητικό τομογράφο και στη συνέχεια αφήνουν τους παρτενέρ τους να επιδοθούν σε ερωτική πράξη και να τις φτάνουν σε οργασμό, ενώ όλο αυτό το διάστημα λαμβάνουν στιγμιότυπα από τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.

Εκφράζεται η ελπίδα ότι από τη σύγκριση των τομογραφιών εγκεφάλου των γυναικών την ώρα του οργασμού με εκείνες όσων δεν καταφέρνουν να φθάσουν στην κορύφωση, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να «προπονήσουν», τα ανοργασμικά άτομα έτσι ώστε πραγματικά να το ξεπεράσουν.

Επιτρέποντας στις γυναίκες με ανοργασμία να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των γυναικών σε οργασμό σε πραγματικό χρόνο, θα είναι σε θέση να εξασκήσουν τον εγκέφαλό τους να αντιγράψει την δραστηριότητα του εγκεφάλου των γυναικών που μπορούν να βιώσουν οργασμό.
 
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου