Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τελικά οι άντρες δε νοιάζονται μονάχα για το σεξ...

Oι άντρες έχουν συχνά τη φήμη των αναίσθητων και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το σεξ. Έρευνα, ωστόσο, αποδεικνύει το αντίθετο! «Οι νεαροί άντρες όχι μόνο δεν είναι αναίσθητοι, αλλά αντιθέτως δένονται πολύ με τις συντρόφους τους και επιπλέον ωφελούνται περισσότερο από τις νεαρές γυναίκες από τα καλά που τους προσφέρει η σχέση τους, ενώ πλήττονται περισσότερο από τα αρνητικά», δηλώνει η επικεφαλής ερευνήτρια Ρόμπιν Σάιμον, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο WakeForest, της Βορείου Καρολίνας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο χωρισμός επηρέαζε περισσότερο τις γυναίκες, οι οποίες είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, καθώς και ότι η ύπαρξη της σχέσης τις ωφελούσε περισσότερο. Όταν, όμως, το θέμα ήταν το τι γίνεται μέσα στην σχέση, οι ρόλοι αντιστρέφονταν.

Στην πραγματικότητα, οι άντρες αποκόμιζαν περισσότερα συναισθηματικά οφέλη από τις θετικές πλευρές της σχέσης, ενώ είχαν και πολύ περισσότερες πιθανότητες να πληγώνονται από τους καυγάδες.

Η δρ Σάιμον πιστεύει ότι οι νεαροί άντρες είναι πιο ευάλωτοι στα σκαμπανεβάσματα της σχέσης επειδή πολύ συχνά η σχέση τους αποτελεί την μοναδική πηγή οικειότητας και τρυφερότητας στη ζωή τους, ενώ οι νεαρές γυναίκες συχνά έχουν πολλά είδη στενών σχέσεων - λ.χ. με την οικογένεια ή τις φίλες τους.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου