Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το συχνό σεξ οδηγεί στην μακροζωία

Η δραστήρια σεξουαλική ζωή είναι κλειδί για τη μακροζωία, αφού τονώνει την
καρδιά, τη μνήμη και το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά υποστηρίζει στο νέο βιβλίο του με τίτλο «Younger (Sexier) You» ο Αμερικανός γκουρού της αντιγήρανσης, δρ Ερικ Μπράβερμαν.

Οπως υπογραμμίζει, το σεξ δεν μας δίνει μόνο νεανική όψη, αλλά μπορεί και να συμβάλει σε πιο ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν τον οργανισμό μας.

Αν όμως η σεξουαλική σας ζωή δεν χαρακτηρίζεται και από ιδιαίτερη δραστηριότητα, ο γιατρός έχει τη λύση. Είτε είστε τριάντα είτε εκατό, όπως λέει, ο συνδυασμός καλής διατροφής, συμπληρωμάτων και κάποιων φυσικών ορμονών μπορεί να αποκαταστήσει τη σεξουαλικότητά σας κι έτσι να επωφεληθείτε και σε επίπεδο υγείας.

Για παράδειγμα, η κατανάλωση καφέ μπορεί να αναστήσει μια εξασθενημένη λίμπιντο, ενώ τα φιστίκια μπορούν να βελτιώσουν τη στύση. Το καφέ ρύζι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της σεξουαλικής ψυχρότητας, ενώ το αβοκάντο μπορεί να αυξήσει την ικανότητα για ηδονή.

Ο δρ Μπράβερμαν αποδίδει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα της σεξουαλικής ζωής στη βιολογική γήρανση, γι' αυτό και προτείνει διατροφή που είναι πλούσια σε αντιγηραντικά τρόφιμα, όπως τα σπαράγγια, οι μπανάνες, το λάχανο, το σέλερι, τα σύκα, αλλά και τα θαλασσινά. Δεν αποκλείει δε και την έλλειψη κάποιων ουσιών του εγκεφάλου σε μερικούς ανθρώπους, που μπορεί να τους εμποδίζει να έχουν καλή σεξουαλική ζωή. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση είναι τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Πώς, όμως, το σεξ βοηθάει την υγεία; Οπως εξηγεί ο Αμερικανός γιατρός, η καλή σεξουαλική ζωή ενισχύει τους μυς και τα οστά, ενώ βοηθάει το δέρμα να φτιάχνει βιταμίνη D. Επιπλέον, το σεξ ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης του έρωτα, της οξυτοκίνης, η οποία βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με τον ερευνητή και συγγραφέα, το να κάνει κανείς σεξ πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού στους άντρες κατά 50%. Οσο για τους οργασμούς, φαίνεται ότι καταπολεμούν τις φλεγμονές, αφού αυξάνουν τον πληθυσμό των κυττάρων που τις αντιμετωπίζουν, σε ποσοστό 20%!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου