Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το παιδί-θαύμα του προγραμματισμού!

Ένας 11χρονος μαθητής έχει ιδρύσει εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών για iOS συσκευές.
Ο Thomas Suarez είναι ένας 11χρονος μαθητής του South … Bay ο οποίος αντί να παίζει με τους συμμαθητές του, ασχολείται με την δημιουργία iOS εφαρμογών και δίνει διαλέξεις στο TED.
Πριν καν πάει νηπιαγωγείο ο Suarez, είχε αγαπήσει τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Και σήμερα πλέον μπορεί να μην έχει δικό του λογαριασμό στο Facebook (αφού ακόμα δεν πληροί το ηλικιακό όριο) όμως έχει τη δική του εταιρεία, CarrotCorp, η οποία αναπτύσσει εφαρμογές για iOS συσκευές.
Για την ώρα έχει κυκλοφορήσει στο App Store δύο εφαρμογές την Earth Fortune, και την πιο δημοφιλή Bustin Jieber.
Ο ίδιος έχει δηλώσει οτι στις μέρες μας πολλά είναι τα παιδιά που δεν θέλουν μόνο να παίζουν παιχνίδια αλλά και να αναπτύσσουν, όμως είναι δύσκολο γιατί δεν ξέρουν που να ψάξουν για να μάθουν πώς κάνουν ένα πρόγραμμα και φυσικά ούτε οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν για να τους δείξουν…
Ο 11χρονος μαθητής έχει δημιουργήσει επίσης στο σχολείο του μια Λέσχη Εφαρμογών, στην οποία οι μαθητές που συμμετέχουν, μαθαίνουν να σχεδιάζουν εφαρμογές.
Τα μελλοντικά του σχέδια είναι να δημιουργήσει φυσικά κι άλλες εφαρμογές, και παιχνίδια και σιγά σιγά να επεκταθεί και στον χώρο του Android ενώ σκοπεύει παράλληλα να συνεχίσει την λειτουργία της λέσχης του και να βρει νέους τρόπους για να μπορούν να ανταλλάζουν γνώσεις οι μαθητές.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου