Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μυστηριώδης μεταλλική μπάλα «έπεσε από τον ουρανό» στη Ναμίμπια

Φωτογραφία του μυστηριώδους αντικειμένου δημοσιοποιήθηκε από την αστυνομία της Ναμίμπια  
Φωτογραφία του μυστηριώδους αντικειμένου δημοσιοποιήθηκε από την αστυνομία της Ναμίμπια  
 
Οι αρχές της Ναμίμπια ζητούν τη συνδρομή της NASA και της ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) για να λύσουν το μυστήριο μιας μεταλλικής σφαίρας που έπεσε σε ένα λιβάδι «από τον ουρανό».

Η σφαίρα, διαμέτρου 35 εκατοστών και βάρους 6,5 κιλών, φέρεται να βρέθηκε κοντά σε έναν κρατήρα διαμέτρου 4 μέτρων και βάθους 35 εκατοστών, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εντοπίστηκε το Νοέμβριο σε ένα λιβάδι περίπου 770 χλμ από Βιντχούκ, ωστόσο η αστυνομία περίμενε την ολοκλήρωση κάποιων τεστ πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Μερικές μέρες νωρίτερα, ντόπιοι μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Βίλο Χιφιντάκα, η σφαίρα είναι κατασκευασμένη από «μεταλλικό κράμα γνωστό στον άνθρωπο».

«Δεν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, είναι κούφια» είπε ο Χιφιντάκα και πρόσθεσε ότι η σφαίρα φαίνεται να αποτελείται από δύο ημισφαίρια κολλημένα μεταξύ τους.

Αναζητώντας πληροφορίες στο Διαδίκτυο, η αστυνομία εντόπισε αναφορές για παρόμοιες σφαίρες που είχαν εντοπιστεί στην Αυστραλία και την Κεντρική Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες.

Αν το περιστατικό στη Ναμίμπια είναι όντως πραγματικό, η σφαίρα θα μπορούσε να είναι τμήμα κάποιου παλιού δορυφόρου ή άλλου είδους διαστημικό σκουπίδι. 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου