Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Όλο το Internet σε αριθμούς. Πόσοι είμαστε τελικά;

H pingdom κάθε Ιανουάριο, μας δίνει πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά για τους «αριθμούς» και το μέγεθος του Internet, δίνοντάς μας έτσι και την ευκαιρία να αντιλαμβανόμαστε πόσο αυτοί οι αριθμοί μεγαλώνουν κάθε χρονιά που περνάει, αλλά και πόσο σημαντικό, τελικά, είναι το διαδίκτυο για την καθημερινότητά μας.
Έτοιμοι; Πάμε λοιπόν!


Αρχίζουμε από τα βασικά. Οι χρήστες του Internet παγκοσμίως, είμαστε 2,1 δισεκατομμύρια, κάτι λιγότερο από  το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού!
Από αυτούς, τα 922,2 εκατομμύρια μόνο είναι στην Ασία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η Ασία διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό διείσδυσης του διαδικτύου στον πληθυσμό της. Στην Κίνα και μόνο, υπάρχουν 485 εκατομμύρια χρήστες, περισσότεροι απ’ όσοι σε ολόκληρη της Ευρώπη.
Emails
Υπάρχουν 3.146 δισεκατομμύρια διευθύνσεις email σε όλο τον κόσμο. Ο πιο δημοφιλής email client είναι το Microsoft Outlook με ποσοστό 27,6%. To 71% της κίνησης email, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν spam, ενώ το πιο δημοφιλής υπηρεσία είναι το Hotmail με 360 εκατομμύρια χρήστες. Υπολογίζεται πως ο μέσος εταιρικός χρήστης, λαμβάνει και στέλνει, κατά μέσο όρο 112 emails την ημέρα.
Websites και Domain names
555 εκατομμύρια websites λειτουργούν στο Internet , ενώ τα 300 εκατομμύρια από αυτά, δημιουργήθηκαν μέσα στο 2011. Υπάρχουν 95,5 εκατομμύρια domain names που καταλήγουν σε .com, ενώ αυτά που καταλήγουν σε .net είναι 13,8 εκατομμύρια. Το πιο ακριβό domain name που πουλήθηκε μέσα στο 2011 είναι το social.com με αντίτιμο 2,6 εκατομμύρια δολάρια.
Social Media
Μέχρι το τέλος του 2011, οι χρήστες του Facebook ήταν περισσότεροι από 800 εκατομμύρια. Τα 200 εκατομμύρια απ’ αυτούς, έγιναν μέλη μόλις την χρονιά που πέρασε. 350 εκατομμύρια από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, μπαίνουν στο προφίλ τους μέσα από το smartphone τους. 225 λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί στο Twitter, ενώ, ενεργοί χρήστες είναι 100 εκατομμύρια. Η πιο δημοφιλής persona του Twitter είναι η Lady Gaga με 18,1 εκατομμύρια followers. To πιο δημοφιλές hashtag για το 2011 ήταν το #egypt.
Είναι ενδιαφέρον πάντως πως λειτουργούν 2,4 δισεκατομμύρια λογαριασμοί σε social media, ενώ 2,6 δισεκατομμύρια είναι οι λογαριασμοί σε Instant Messengers παγκοσμίως. Τα blogs στο WordPress, στο τέλος του 2011 έφτασαν τα 70 εκατομμύρια, ενώ στο Tumblr, τα 39 εκατομμύρια.
Smartphones και tablets
1,2 δισεκατομμύρια υπολογίζεται πως ήταν ο αριθμός των συνδέσεων mobile broadband, παγκοσμίως, στο τέλος του 2011, σε σύνολο 5,9 δισεκατομμυρίων συνδέσεων κινητής.  Το 85% των συσκευών που πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο την χρονιά που πέρασε, είχαν web browser.
Video και εικόνες
Το 2011, τα video στο Youtube «παίχτηκαν» 1 τρισεκατομμύριο φορές, ενώ κάθε λεπτό, ανεβαίνουν εκεί βίντεο διάρκειας 48 ωρών. Και το Vimeo όμως φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, καθώς, μέσα στο 2011 απέκτησε 4.189.214 νέους χρήστες.
Κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε μέσα στο 2011, 60 φωτογραφίες ανέβαιναν στο Instagram, ενώ στο Flickr, κατά μέσο όρο ανέβαιναν 4,5 εκατομμύρια φωτογραφίες κάθε μέρα. Η πιο δημοφιλής κάμερα που χρησιμοποιήθηκε για την χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τα uploads που έγιναν στο Flickr, ήταν το iPhone 4.
Και το 2012;
Μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει αυτή τη χρονιά; Μόνο κάποιες εταιρείες αναλυτών που έχουν όλα τα «νούμερα» στα χέρια τους. Αυτό που μπορούμε όμως να διαπιστώσουμε όλοι είναι πως το internet, είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ότι κι αν κάνουμε. Είτε δουλεύουμε, είτε κάνουμε επαναστάσεις.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου