Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αθώος δηλώνει ο ιδρυτής του MegaUpload

O Κιμ Σμιτς, γνωστός ως Κιμ Ντότκομ ζήτησε από το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.
O Κιμ Σμιτς, γνωστός ως Κιμ Ντότκομ ζήτησε από το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.
Ο ιδρυτής του Megaupload.com, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Ζηλανδία κατόπιν αιτήματος του αμερικανικού FBI που τον κατηγορεί για μαζική πειρατεία στο Ίντερνετ, αρνήθηκε σήμερα πως εμπλέκεται σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί το νωρίτερο την Τρίτη.


Η εισαγγελία δήλωσε από την πλευρά της πως αντιτίθεται στην απελευθέρωση του Κιμ Σμιτς, του επονομαζόμενου Κιμ Ντότκομ, ενός 37χρονου Γερμανού ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με άλλους τρεις υπεύθυνους του Megaupload.

Ο δικηγόρος του, ο Πολ Ντέιβισον, διαβεβαιώνει πως «δεν θα υπάρξει καμιά παραχώρηση από την πλευρά του κυρίου Ντότκομ» στην υπόθεση αυτή, προσθέτοντας πως ο πελάτης του δεν προτίθεται να δραπετεύσει αλλά να παραμείνει στο πλευρό της εγκύου συζύγου του και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να επαναλάβει τις δραστηριότητές του, καθώς όλοι οι server της εταιρείας του έχουν κλείσει.

Η εισαγγελέας Αν Τούχι δήλωσε αντίθετα πως ο κίνδυνος διαφυγής του κατηγορουμένου είναι «εξαιρετικά μεγάλος», υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία βρήκε στην κατοικία του διαβατήρια σε διάφορα ονόματα και περισσότερες από τριάντα πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί κι αυτές σε διάφορα ονόματα.

Η εισαγγελέας υπενθύμισε επίσης ότι είχε ήδη διαφύγει στην Ταϊλάνδη ενώ καταζητούνταν από τη γερμανική δικαιοσύνη στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης.

Ο δικαστής ανέβαλε την έκδοση της απόφασής του τουλάχιστον μέχρι αύριο Τρίτη.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου