Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται το τέλος των solid-state drives!

Ερευνητές της Microsoft σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του San Diego κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα solid-state drives δεν πρόκειται να είναι για πολλά χρόνια ακόμα μαζί μας! Όσο μεγαλώνουν οι χωρητικότητες μεγαλώνουν και τα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία flash που χρησιμοποιείται σήμερα στα SSD εμφανίζει latency και data errors όσο μεγαλώνει η πυκνότητα του αποθηκευτικού χώρου. Υπολογίζεται ότι τα SSD θα αρχίσουν να γίνονται μη λειτουργικά όταν αγγίξουν τη χωρητικότητα των 16TB, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα μέσα της επόμενη δεκαετίας.

Επιπλέον, όσο μεγαλώνει η χωρητικότητα αυξάνεται και το latency, κάτι που οδηγεί σε πιο αργή ανάγνωση/εγγραφή. Εκτιμάται ότι οι ταχύτητες θα επιδεινωθούν κατά 250% μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μόνη ελπίδα για τα SSD είναι να υιοθετηθεί μια νέα τεχνολογία σε αντικατάσταση της flash που υπάρχει σήμερα. Κάποιοι λένε ότι το μέλλον βρίσκεται στη 3D memory, μια τεχνολογία που δε βρίσκεται ακόμα σε στάδιο εμπορικής εκμετάλλευσης. Οψόμεθα...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου