Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι Anonymous απειλούν ότι θα "ρίξουν" το Internet στις 31 Μαρτίου

Operation Blackout: Έτσι ονόμασαν οι Anynymous την απειλή ότι θα "κλείσουν" το διαδίκτυο στις 31 Μαρτίου. Ένα δελτίο τύπου που έκανε την εμφάνιση του στο Pastebin ανακοίνωνε τα σχέδια της ομάδας τα οποία είναι να "ρίξουν" δεκατρείς DNS server που απαρτίζουν το directory. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή η επίθεση θα έχει ως σκοπό να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ως διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο SOPA, την Wallstreet, τους ανεύθυνους πολιτικούς και τους τραπεζίτες.

"Ρίχνοντας αυτούς τους διακομιστές εκτός δικτύου, σχεδόν κανένας δε θα μπορεί να μεταφράσει τα ονόματα των σελίδων στις ip των server που τις φιλοξενούν. Οποιοσδήποτε για παράδειγμα προσπαθεί να επισκεφτεί το "http://www.google.com" ή οποιαδήποτε άλλη σελίδα, θα λαμβάνει μία σελίδα λάθους σαν αποτελέσματα και στην ουσία θα νομίζει ότι το Internet είναι "κάτω". Προσέξτε, αυτό είναι μόνο μία διαμαρτυρία, δεν θέλουμε να "σκοτώσουμε" το Internet, απλά να το ρίξουμε προσωρινά."

Λόγω της φύση του Anonymous group είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η επίθεση θα πραγματοποιηθεί (distributed denial of service (DDOS) attack) ή ακόμα κι αν η ανακοίνωση έρχεται από τους αληθινούς Anonymous.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου