Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Υδάτινα «φτερά»


Ενα ζευγάρι «φτερά» που επιτρέπουν στους ελεύθερους δύτες να «πετούν» στον... βυθό δημιούργησε ο Σάιμον Σίβερτσεν από τη Νορβηγία. Ο λόγος για τo Subwing, μια διπλή σανίδα με λαβές που μέσω ειδικών σχοινιών συνδέεται με ένα ταχύπλοο και επιτρέπει στον λουόμενο να απολαμβάνει τα αξιοθέατα του βυθού με μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη που θα μπορούσε να επιτύχει κολυμπώντας.
Η ασυνήθιστη και παράλληλα απλή ιδέα γεννήθηκε στον Σίβερτσεν ένα καλοκαίρι, όταν ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του κάπου στη Μεσόγειο είδε μια σανίδα να επιπλέει στη θάλασσα.
Κατασκευασμένη από ανθρακόνημα ή υαλόνημα (fiberglass) για ατσάλινη αντοχή και πουπουλένιο βάρος, η πρωτότυπη σανίδα «βουτά» σε βάθος μέχρι 7,5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και αγγίζει ταχύτητες τριπλάσιες από τα ρεκόρ των ταχύτερων κολυμβητών του κόσμου.
«Διαπιστώσαμε ότι η ιδανική ταχύτητα για το Subwing είναι γύρω στα 12 χλμ./ώρα. Αν το ταχύπλοο υπερβεί αυτή την ταχύτητα, τότε η πίεση της μάσκας στο πρόσωπο γίνεται υπερβολική και επιβαρύνεται ο αυχένας. Το εντυπωσιακό είναι ότι χρησιμοποιώντας τη σανίδα μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει περιστροφές ή ακόμη να κολυμπήσει ανάσκελα» λέει ο επινοητής του Subwing.
Για τους ενδιαφερόμενους για υποβρύχιες «πτήσεις», η φευγάτη σανίδα Subwing διατίθεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της (www.subwing.net) σε τιμές που κυμαίνονται από 530 ως 680 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο).

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου