Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Εξυπνο» κορμάκι που δονείται

Ενα τεχνολογικά προηγμένο σύστημα το οποίο μέσω δονήσεων ειδοποιεί τους αθλητές ώστε να εκτελούν τις κινήσεις τους με μαθηματική ακρίβεια ανέπτυξαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία.
Το σύστημα MotivePro, όπως ονομάζεται, θα μπορούσε σύμφωνα με τους ειδικούς να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε αθλητές και αθλήτριες ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, των οποίων η βαθμολογία ισορροπεί επάνω στη λεπτή γραμμή της ακρίβειας ως προς την εκτέλεση μιας άσκησης.
Η έξυπνη τεχνολογία βασίζεται σε μικροσκοπικούς αισθητήρες οι οποίοι ακουμπώντας το δέρμα του αθλητή συλλέγουν πληροφορίες γύρω από την κίνησή του. Σε συνδυασμό με ένα έξυπνο λογισμικό το σύστημα γνωρίζει το όριο μιας κίνησης. Ετσι, σε περίπτωση που ο χρήστης ξεφύγει, το MotivePro τον ειδοποιεί ενεργοποιώντας τους μικρούς μηχανισμούς δόνησης που φορά στο σώμα του.
Επίσης, τα μοτίβα των κινήσεών του καταγράφονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα ο προπονητής του να μπορεί να παρακολουθεί αναλυτικά την πορεία της εκτέλεσης των ασκήσεων.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου