Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Cocorobo: ρομπότ σκούπα που μιλάει τρεις γλώσσες


Αν μέχρι τώρα είχατε πρόβλημα να συνεννοηθείτε με την αλλοδαπή οικιακή βοηθό σας, πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αγοράζοντας το Cocorobo θα λύσετε αυτομάτως τέτοια ζητήματα. Αρκεί βέβαια να γνωρίζετε αγγλικά, ιαπωνικά ή κινέζικα.

Η νέα ιαπωνική ρομποτική συσκευή όχι μόνο θα διατηρεί τα χαλιά σας καθαρά, αλλά θα συνομιλεί μαζί σας όση ώρα πραγματοποιεί το συγύρισμα του σπιτιού.

Το «Cocorobo» αντιλαμβάνεται περισσότερες από 30 φράσεις και μπορείτε να το χειριστείτε  και μέσω μιας εφαρμογής για το iPhone, και να παρακολουθείτε την εργασίας της μέσω μιας ενσωματωμένης κάμερας.

Η κυκλική ρομποτική σκούπα αποτελεί τη νέα δημιουργία της Sharp. Μπορεί να μιλήσει αγγλικά, κινέζικα και ιαπωνικά, ενώ αν τη ρωτήσετε «τι κάνεις;», θα πάρετε μια απάντηση του τύπου «είμαι μια χαρά και αισθάνομαι τέλεια».

Το «Cocorobo» κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ και διαθέτει υπέρυθρους αισθητήρες για να αποφεύγει τα αντικείμενα μέσα στο χώρο. Όταν μειωθεί η μπαταρία του, πηγαίνει μόνο του σε μία βάση και μένει εκεί μέχρι να φορτισθεί πλήρως.




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου