Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μόνωση-«κρεμμύδι»

Οσοι έχουν προσπαθήσει να «παίξουν» τον υδραυλικό ή τον ηλεκτρολόγο θα γνωρίζουν καλά την αξία της επιλογής του σωστού μεγέθους ως προς την τοποθέτηση σωλήνων ή καλωδίων.
Τον «πονοκέφαλο» αυτόν αποφάσισε να λύσει η εταιρεία μονωτικών υλικών Roxtec, επινοώντας το Multidiameter: ένα ελαστικό το οποίο ακολουθώντας τη φυσιολογία του κρεμμυδιού μπορεί να «ξεφλουδιστεί» ώσπου να φθάσει στο ιδανικό μέγεθος για να αγκαλιάσει καλώδια και σωλήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη και γρήγορη εφαρμογή του, η οποία οδηγεί στην αποφυγή της διαρροής ηλεκτρικού φορτίου, στην απομόνωση θερμότητας και ψύξης και στην αποδοτικότερη και οικονομικότερη λειτουργία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων.
«Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τύπους πλοίων, από μεγάλα κρουαζιερόπλοια ως πολεμικά πλοία και κότερα» μας λέει ο διευθυντής του Τμήματος Εφαρμογών στη Ναυτιλία κ. Φραντσέσκο Σόλτσι. «Οι μονωτικές του ιδιότητες, χάρη στο ελαστικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, αφορούν, μεταξύ άλλων, την εξουδετέρωση δονήσεων, τριβών, θορύβων και γενικότερης φθοράς των διαφόρων τμημάτων του πλοίου».

Πηγή

1 σχόλια:

Είναι πραγματικά καινοτόμο προϊόν και αξίζει τα χρήματά του.

Δημοσίευση σχολίου