Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Φίλτρο σε ρόλο «νεφρού»

Το Europafilter είναι ένα σύστημα καθαρισμού λαδιών το οποίο λειτουργεί όπως ακριβώς και το ανθρώπινο νεφρό και «κουβαλά» εκλεπτυσμένη τεχνογνωσία της NASA.
«Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά με στόχο την εφαρμογή του στους δορυφόρους της NASA, ώστε να μη χρειάζεται συχνή – ή και καθόλου – αλλαγή των υδραυλικών τους συστημάτων» περιγράφει ο σύμβουλος πωλήσεων της εταιρείας Turbo General κ. Δημήτρης Βουρνάς. «Από τότε ως σήμερα εξελίχθηκε πάρα πολύ και σιγά-σιγά το σύστημα αυτό μεταπήδησε σε ναυτιλία και βιομηχανία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, με την τοποθέτησή του στη δεξαμενή του πλοίου επιτυγχάνεται το φιλτράρισμά του ήδη χρησιμοποιημένου λαδιού από τυχόν μικροσωματίδια και νερό, τα οποία οδηγούν στην ταχύτερη οξείδωσή του, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υπολειμμάτων και τη φθορά σε βαλβίδες και μηχανικά μέρη. Αυτό σημαίνει καλύτερη λίπανση της μηχανής με μικρότερο κόστος.
«Η καθαρότητα του λαδιού μετά την όλη διαδικασία μπορεί να φτάσει ως το 90%» μας λέει ο ίδιος. «Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τόσο συχνή αλλαγή λαδιών, άρα έχουμε μεγαλύτερη οικονομία».

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου