Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Νέο ethernet standard, με ταχύτητες από 400Gbps μέχρι 1Tbps

Ερευνητές εργάζονται σε ένα νέο πρότυπο ethernet το οποίο θα προσφέρει ταχύτητες ίσως και 1Tbps, δηλαδή 1.000 φορές πιο πάνω από την ταχύτερη LAN σύνδεση που είναι διαθέσιμη σήμερα, ενσύρματη και ασύρματη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δικτυακή χρήση διπλασιάζεται κατά μέσο όρο κάθε 18 μήνες και αναλόγως, οι ειδικοί του IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) υπολογίζουν πως απαιτείται αύξηση του bandwidth κατά 100 φορές κάθε 10 χρόνια.

Το γκρουπ που είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό του νέου standard, το "Higher-Speed Ethernet Consensus Group" αναμένεται να αποφασίσει για το ποια τελικά θα είναι η ταχύτητά του, μεταξύ των 400Gbps και του 1Tbps, που είναι οι επικρατέστερες.

Όλοι βέβαια θα ήθελαν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι τεχνικοί και οικονομικοί παράγοντες. Δεν υπάρχει ακόμη κάποιος χρονικός ορίζοντας για το πότε θα ανακοινωθεί το νέο ethernet standard, αλλά ο υπεύθυνος του Higher-Speed Ethernet Consensus Group, δήλωσε στο CNET πως θα είναι ένα πολύ γρήγορο project.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου