Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Facebook, καταγράφει 500 Terabytes δεδομένων καθημερινά!

Το Facebook έχει πάνω από 950 εκατ χρήστες. Αυτό μας δίνει να καταλάβουμε ότι ο όγκος των δεδομένων που συλλέγει καθημερινά είναι εξωφρενικός και αγγίζει τα 500 Terabytes καθημερινά!
Μπορεί τα 500 Terabytes αρχικά να μας φαίνονται πολλά, όμως αν αναλογιστούμε ότι ο κάθε χρήστης είναι κατά μέσο όρο 6,5 ώρες το μήνα στο Facebook και αν σκεφτούμε ότι οι χρήστες αγγίζουν το 1 δις θα καταλάβουμε ότι το νούμερο είναι αρκετά λογικό.

facebook-data-center

Σκεφτείτε ότι το Facebook αποθηκεύει κάθε share, like, comment, status update που κάνετε και φυσικά ξεχωριστά για κάθε έναν από εσάς. Σήμερα λοιπόν κυκλοφόρησαν κάποια στατιστικά στοιχεία, τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να αιτιολογήσουμε τα 500 Terabytes.

Big-data

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά, τα οποία μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, κάθε μέρα διαμοιράζονται περίπου 2.5 δισεκατομμύρια αντικείμενα, γίνονται 2,7 δισεκατομμύρια likes, ανεβαίνουν 300 εκατομμύρια φωτογραφίες, κάθε μισή ώρα σκανάρονται περίπου 105 terrabytes δεδομένων από την query γλώσσα του Facebook Hadoop, Hive και κάθε μέρα πραγματοποιούνται από τις βάσεις δεδομένων του facebook 70.000 queries.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου