Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μελέτη για πλωτό αιολικό πάρκο

Τη μελέτη παρουσίασε ο εκπρόσωπος της διεθνούς εταιρείας Hexicon AB, η οποία ειδικεύεται στα θαλάσσια αιολικά πάρκα
Τη μελέτη παρουσίασε ο εκπρόσωπος της διεθνούς εταιρείας Hexicon AB, η οποία ειδικεύεται στα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Mελέτη για την εγκατάσταση του πρώτου πλωτού αιολικού πάρκου με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας παρουσιάστηκε χθες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επ' ευκαιρία του πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη ΡΑΕ που υπέγραψαν χθες στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Νίκος Βασιλάκος.
Τη μελέτη παρουσίασε ο εκπρόσωπος της διεθνούς εταιρείας Hexicon AB, η οποία ειδικεύεται στα θαλάσσια αιολικά πάρκα.
Παράλληλα, συζητήθηκε η ίδρυση Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου Ερευνας για τη θαλάσσια αιολική ενέργεια. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΡΑΕ ορίστηκε ομάδα εργασίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Δημήτρη Ραχιώτη και εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΡΑΕ και της ΡΑΕ Κύπρου η οποία θα επεξεργαστεί την πρόταση για το ινστιτούτο και το πλωτό αιολικό πάρκο.

Με Ισραήλ
Σημαντικό μέρος της συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΡΑΕ αφορά στην προοπτική η Πελοπόννησος να γίνει διαμετακομιστικός κόμβος στο πρότζεκ του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδος αλλά και αργότερα του διεθνούς αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο, όταν και εφόσον κατασκευαστεί.
Στην Πελοπόννησο εξάλλου καταλήγουν και τα περισσότερα από τα πρότζεκτ για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.
Στους στρατηγικού στόχους της Περιφέρειας είναι και η ευφυής «πράσινη» ανάπτυξη, με αποδοτικές μορφές ΑΠΕ και τα κατάλληλα δίκτυα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου