Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Απαγορεύτηκε το cybersex στις Φιλιππίνες!

Με μέγιστη φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμο 4.600 ευρώ απειλούνται οι χρήστες του internet.
Σε μια νέα νομοθεσία που υπεγράφη πρόσφατα στις Φιλιππίνες, απαγορεύτηκε και επίσημα το cybersex και γενικά το online sex video chat με τα λεγόμενα "cam girls". Επίσημα δηλαδή όλα τα sites που παρείχαν τέτοιου είδους υπηρεσίες κρίθηκαν παράνομα από την αντίστοιχη υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Η σχετική νομοθετική διάταξη ορίζει το cybersex ως "την ηθελημένη συμμετοχή, τον έλεγχο και την λειτουργία, άμεσα ή έμμεσα, οποιαδήποτε άσεμνης επίδειξης γεννητικών οργάνων, με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή" . Οκ, ευτυχώς που το διευκρίνισαν γιατί είχαμε κάποιες αμφιβολίες! Η μέγιστη ποινή για όποιον κάνει cybersex θα είναι 250.000 πέσος Φιλιππίνων, δηλαδή 4.600 ευρώ, καθώς και μέχρι έξι μήνες φυλάκιση! Τo "μέγιστη ποινή" προφανώς θα αφορά το πόσα ρούχα θα βγάλει ο κάθε "παράνομος" ή μέχρι πόσο θα προχωρήσει στο cybersex.
Το αν οι αρχές των Φιλιππίνων θα...trollάρουν τις κάμερες και θα παρακολουθούν τις συνομιλίες, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Για τον σκοπό αυτό, η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει στήσει ειδικό παράρτημα που θα ελέγχει..."τέτοιου είδους υποθέσεις". Οι ποινές θα αποφασίζονται σε ειδικά δικαστήρια που θα προορίζονται για εγκλήματα του internet, με ειδικά εκπαιδευμένους δικαστές που θα έχουν γνώση της νομοθεσίας.
Το παράλογο είναι ότι ο νόμος αυτός θα έχει...διεθνή ανταπόκριση! Αν οποιοσδήποτε φιλιππινέζος του εξωτερικού επιδοθεί σε cybersex, τότε θα κριθεί κι αυτός παράνομος, ανεξάρτητα από τον τόπο που διαμένει! Κάτι που είναι ακόμη πιο παράλογο όμως, είναι ότι παράνομοι θα κριθούν και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες του διαδικτύου που θα χρησιμοποιήσουν site με cybersex που έχει ως έδρα του της Φιλιππίνες! Επομένως αν κάποια στιγμή στη ζωή σας θελήσετε να πάτε διακοπές προς τα εκεί και συλληφθείτε στο αεροδρόμιο...τώρα θα ξέρετε τον λόγο.

Αντιδράσεις
Οι οργανώσεις Electronic Frontier Foundation και η Ένωση δημοσιογράφων στις Φιλιππίνες, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τον νέο αυτό νόμο. Ισχυρίζονται ότι η νομοθεσία αυτή θα έπρεπε πρώτα να ανακοινωθεί ή να τεθεί σε δημοψήφισμα πριν εφαρμοστεί και εκφράζουν φόβους ότι η αρχή ηλεκτρονικού εγκλήματος θα εκμεταλλευτεί τον νόμο αυτό για να εισβάλει σε βίντεο-συνομιλίες.
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στη χώρα. "Όλοι αυτοί οι νόμοι μας θυμίζουν τον πρώην δικτάτορα πρόεδρο Ferdinand Marcos, ο οποίος ψήφιζε νόμους που επέτρεπαν στο καθεστώς του να ψάχνει και να καταστρέφει ότι θεωρούσε ανατρεπτικό. Η μόνη διαφορά τώρα είναι η περικοπή της ελεύθερης έκφρασης που υπάρχει στα τεχνολογικά μέσα" δήλωσε στην εφημερίδα Manila Standard Today ο Raymond Palatino, βουλευτής που εκπροσωπεί το αριστερό κόμμα της χώρας.
Αναρωτιόμαστε ποιο θα μπορούσε να είναι άραγε το επόμενο βήμα που θα κάνει η κυβέρνηση στις Φιλιππίνες. Σύλληψη για αυνανισμό ίσως;

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου