Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οικολογικό ποδήλατο από ανακυκλωμένο χαρτόνι

Το ποδήλατο από χαρτόνι και ανακυκλωμένα υλικά είναι το μέλλον της οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, σύμφωνα με τον ισραηλινό επιχειρηματία, Νίμροντ Έλμις. Το κόστος ενός τέτοιου ποδηλάτου είναι μηδαμινό και η διάρκεια ζωής του μεγάλη σε αντίθεση με τον μέσο όρο των συμβατικών ποδηλάτων.


Ο Έλμις που κατασκεύασε ένα τέτοιο ποδήλατο, δηλώνει ότι το 95% της κατασκευής προέρχεται από ανακυκλωμένο χαρτόνι και το υπόλοιπο από επίσης ανακυκλωμένα λάστιχα αυτοκινήτου και λιωμένα μπουκάλια. «Το συνολικό κόστος τους είναι 9 δολάρια», όπως εξηγεί στο Reuters.

Όταν κόψει το χαρτόνι ο Έλμις στο σχήμα του ποδηλάτου, το επεξεργάζεται κατάλληλα, ώστε να γίνει αδιάβροχο και πυράντοχο.

Ο Ιζχαρ Γκάφνι, σχεδιαστής του ποδηλάτου, πιστεύει ότι στο μέλλον θα κατασκευάζονται αυτοκίνητα και αεροπλάνα με την ίδια τεχνική.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, «τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν πωληθεί δισεκατομμύρια ποδήλατα, τα οποία κατά μέσο όρο έχουν διάρκεια ζωής πέντε χρόνια. Εγώ, λοιπόν, σε πέντε χρόνια θα τα αντικαταστήσω με πιο οικολογικά και φθηνά ποδήλατα».

Το ποδήλατο θα βγει στις αγορές σε ένα χρόνο περίπου και θα έχει τρία σχέδια καθώς και προδιαγραφές για αναπηρική καρέκλα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου