Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ποιος είναι ο πιο... James Bond της ιστορίας;



Το γνωρίζουμε άριστα, αλλά ας το επαναλάβουμε : Οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τον James Bond αλλάζουν κατά καιρούς. 50 χρόνια ζωής γιόρτασε ο θρυλικός πράκτορας 007 με το Skyfall να είναι η 23ή ταινία του.

Στο ιστορικό του μετρά 6 διαφορετικούς James και ενώ οι παραγωγοί της ταινίας πλουτίζουν τη σκηνοθεσία με κάθε λογής εφέ για να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά στο χαρακτήρα του James όπως η αγάπη του για τα Μαρτίνι, για το γυναικείο φύλο και για τους φόνους. Χωρίς αυτά ο ήρωας θα ήταν απλά άλλος ένας κοινός πράκτορας αμερικάνικης ταινίας δράσης.

Όμως είναι όλοι οι James Bond εξίσου πότες, θανατηφόροι και ερωτύλοι; Ποιος συνδυάζει καλύτερα και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά; Μετά από έρευνα που διεξήγαγε τo economist μας χάρισε ένα διάγραμμα με όλες τις απαντήσεις.

Μεγάλος νικητής και πρώτος στην κατάταξη με διαφορά έρχεται ο Πιρς Μπρόσναν που συγκεντρώνει 23 πόντους. Δεύτερος ακολουθεί ο Ντάνιελ Γκρεγκ με 15 πόντους και τρίτος ο Σον Κόνερυ με μόλις 12 πόντους. Βέβαια μια πιο προσεκτική ματιά στο διάγραμμα μας δείχνει ότι οι πολεμοχαρείς τάσεις του Πιρς τον έχουν εκτοξεύσει στην κορυφή χωρίς όμως να έρχεται πρώτος και στους άλλους 2 παράγοντες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, ο Κρεγκ είναι μακράν ο πιο μεθυσμένος Bond, έχοντας στο ιστορικό του το ρεκόρ των πέντε μαρτίνι κατά μέσω όρο στις δύο ταινίες του. Η καινούρια ταινία Skyfall δεν συμπεριλαμβάνεται στα δεδομένα μιας και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Φαίνεται πάντως ότι η προσήλωσή του στα ποτά και στα ξενύχτια δεν τον ευνοούν στις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο.

Απ την άλλη τα ηνία ως εραστής κρατά ο Τζωρτζ Λαζένμπυ παρασέρνοντας 3 γυναίκες στο κρεβάτι του στην ταινία “Στις μυστικές υπηρεσίες της μεγαλειοτάτης”. Τελευταίος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Τίμοθυ Ντάλτον με πενιχρά ποσοστά ανάμεσα στους αντίζηλούς του James μέσο όρο μόλις 6 πτώματα, 2 μαρτίνι και 2 σχέσεις αστραπή σε μία ταινία. Τώρα θα μου πείτε δεν είναι και λίγα.. Για έναν οποιοδήποτε κοινό θνητό ναι.. Αλλά όχι για το θρύλο James Bond!

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου