Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Προσοχή, η τηλεόραση ενδέχεται να σε παρακολουθεί


Εύκολος στόχος για τους χάκερ μπορούν να γίνουν οι τηλεοράσεις νέας γενιάς σύμφωνα με αναλυτές γύρω από την ασφάλεια.

Οι νέες Smart TV που συνδέονται στο διαδίκτυο και επιτρέπουν στους χρήστες να μπαίνουν στο διαδίκτυο μπορούν να παγιδευτούν από τους χάκερ.

Το αποτέλεσμα θα ήταν να μπορούν οι χάκερ να παρακολουθούν τους χρήστες μέσα στο σαλόνι από την ενσωματωμένη κάμερα της τηλεόρασης.

Μάλιστα σύμφωνα με την μαλτέζικη εταιρεία ασφαλείας, οι τηλεοράσεις θα μπορούν μέχρι και να καταγράψουν τις κινήσεις των ιδιοκτητών των τηλεοράσεων.

Η εταιρεία ReVuln με έδρα τη Μάλτα ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί της κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας τηλεόρασης που κυκλοφορεί στην αγορά και διαθέτει σκληρό δίσκο, μικρόφωνα και κάμερα.

Οι τεχνικοί της εταιρείας μπήκαν στο ρόλο των χάκερ και απέκτησαν τον έλεγχο της τηλεόρασης χωρίς οι ιδιοκτήτες της να καταλάβουν το παραμικρό.

Οι τεχνικοί κατάφεραν να μπουν στο σκληρό δίσκο και να κλέψουν όλες τις φωτογραφίες που ήταν αποθηκευμένες αλλά και να παρακολουθούν τους χρήστες από την κάμερα της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, οι τηλεοράσεις είναι ευάλωτες όπως και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που μπαίνει στο διαδίκτυο.

Έτσι πρέπει να προσέχουμε τι εγκαθιστούμε σε αυτές τις εφαρμογές και τι συνδέσμους πατάμε για να μην μολύνουμε την τηλεόρασή μας.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου