Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τρία λεπτά αρκούν για φυσιολογικό βάρος

Διαβάστε πως το οικογενειακό τραπέζι βοηθάει στην απόκτηση ενός φυσιολογικού βάρους σύμφωνα με νέα μελέτη


Οι γονείς μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να παχύνουν τα παιδιά τους απλώς κρατώντας τα λίγο παραπάνω στο τραπέζι. Μάλιστα μόλις τρία λεπτά παραπάνω στο οικογενειακό τραπέζι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, όπως δείχνει μια νέα μελέτη.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ιδιαίτερα στις φτωχότερες οικογένειες, τα επιπλέον λεπτά που επενδύονται στο οικογενειακό τραπέζι μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μια υπολογίσιμη συμβολή στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους για τους νέους.

Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο πιθανότατα είναι η επικοινωνία και ο προγραμματισμός των γευμάτων, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois.

Η Dr Barbara Fiese που συμμετείχε στη μελέτη δήλωσε: «Τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες επικοινωνούν μεταξύ τους στο πλαίσιο ενός 20λεπτου γεύματος τέσσερις φορές την εβδομάδα, ζυγίζουν πολύ λιγότερο από ό, τι τα παιδιά που σηκώνονται και φεύγουν από το τραπέζι μετά από 15 με 17 λεπτά».

«Αυτά τα επιπλέον 3 με 5 λεπτά, κάνουν τη διαφορά», πρόσθεσε η ειδικός

Οι ερευνητές παρατήρησαν 200 οικογένειες την ώρα των γευμάτων, ελέγχοντας τις συμπεριφορές των μελών τους κατά τη διάρκεια του οικογενειακού γεύματος. Οι οικογένειες είχαν παιδιά που πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι οικογένειες που ανέφεραν ότι έτρωγαν μαζί και πως αυτή η συνήθεια αποτελούσε σημαντικό μέρος της οικογενειακής τους ζωής καθώς είχε ιδιαίτερη σημασία για τα μέλη της οικογένειας, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν ένα παχύσαρκο παιδί.

Οι οικογένειες που τα μέλη τους μιλούν περισσότερο μεταξύ τους και επικοινωνούν πιο ουσιαστικά κατά τη διάρκεια του γεύματος είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά με υγιές σωματικό βάρος.

Μια άλλη έρευνα τεσσάρων βρετανικών πανεπιστημίων έδειξε ότι το κοινό οικογενειακό τραπέζι κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου