Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δουλειά από το σπίτι ή το γραφείο; Η Yahoo αποφάσισε

Η διευθύνων σύμβουλος της Yahoo, Μαρίσα Μέγερ, με μία κίνηση-έκπληξη απαγόρευσε στους υπαλλήλους της εταιρίας να δουλεύουν απ’ το σπίτι τους, αναγκάζοντάς τους είτε να μεταφέρουν τον εργασιακό τους χώρο στο κοντινότερο γραφείο της εταιρίας είτε να παραιτηθούν, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.


Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι το “σερφάρισμα” στο διαδίκτυο από το σπίτι  είναι αυτό που αποζητά η Μέγερ από τους πελάτες της εταιρίας.
Η απόφαση της Μέγερ κοινοποιήθηκε με ένα ηλεκτρονικό σημείωμα στους χιλιάδες υπαλλήλους της Yahoo την περασμένη Παρασκευή και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “η επικοινωνία και η συνεργασία είναι πολύ σημαντικές, επομένως πρέπει να δουλεύουμε όλοι δίπλα-δίπλα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι παρόντες στα γραφεία μας”.


Παράλληλα, τονίζεται ότι “η ταχύτητα και η ποιότητα συχνά θυσιάζονται όταν δουλεύουμε απ’ το σπίτι” και ότι “οι καλύτερες αποφάσεις και ιδέες έρχονται μέσα από συζητήσεις στην καφετέρια (της εταιρίας), γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και κάνοντας στιγμιαίες εργασιακές συναντήσεις”.
Η Μέγερ, που προσελήφθη από τη Yahoo το 2012, αφήνοντας τη Google, καταπιάνεται με ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τους εργοδότες στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται οι εταιρίες που αμφιταλαντεύονται για το ποια είναι η σωστή κίνηση: οι εργαζόμενοι να δουλεύουν στο σπίτι τους ή στο γραφείο, σύμφωνα με τους New York Times.
Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που εργάζονται απ’ το σπίτι είναι πιο αποδοτικοί αλλά λιγότερο εφευρετικοί, αναφέρει ο καθηγητής Τζον Σάλιβαν, του San Francisco State University.
Η Yahoo, που είναι γνωστό ότι προσφέρει πολύ καλές συνθήκες εργασίας στους υπαλλήλους της, έχοντας μάλιστα βρεθεί στη λίστα με τα “50 καλύτερα μέρη για εργασία” το 2010, σύμφωνα με το Business Insider, μπορεί να βρεθεί με πολλούς ενοχλημένους εργαζομένους στις τάξεις της, αναφέρει η Guardian.
Οι αντιδράσεις του προσωπικού της Yahoo πάνω στο θέμα μπορούν να γίνουν αντιληπτές απ’ το γεγονός ότι το σημείωμα που είχε τον τίτλο “εμπιστευτικό” προωθήθηκε στο σάιτ All Things D, από πολλούς υπαλλήλους της εταιρίας.

Ολόκληρο το σημείωμα της εταιρίας στους υπαλλήλους μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://allthingsd.com/20130222/physically-together-heres-the-internal-yahoo-no-work-from-home-memo-which-extends-beyond-remote-workers/

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου